Redactie Oudorpertijden

Even voorstellen:

Nick Groesbeek

Sinds mijn jeugd fotografeer ik al, maar vooral de laatste 10 jaar voor mijn
pensioen werden gevuld met het fotograferen van microscoopbeelden (bij elkaar duizenden).
Probeerde dan qua beeld een voor het oog zo'n aangenaam mogelijk plaatje te krijgen, zonder de werkelijkheid aan te tasten. Deze techniek komt van pas nu ik regelmatig foto's mag verzorgen bij artikelen in Oudorpertijden.
En dat met veel plezier.

Henny Boels

Mijn hobby is schrijven. Toen Martin op zoek was naar mensen die ook betrokken wilden zijn bij de Oudorpertijden was ik meteen enthousiast. Het mes snijdt aan twee kanten: ik kan met mijn hobby een bijdrage leveren aan de Oudorpertijden en als Spar ondernemer blijf ik op de hoogte wat er in Oudorp gaande is. En na een aantal jaren kan ik zeggen dat ik het met zeer veel plezier doe

Martin van Hooff

Het prachtig digitale verslag van RAADHUIS over de International Children’s Games in Alkmaar in 2015 gaf de doorslag voor het lanceren van Oudorpertijden. Het juiste programma daarvoor was gevonden!

Nu, bij de 25e editie, bestaat de redactie uit 9 enthousiaste mensen waaronder vormgevers (ook voor de gedrukte versie), fotografen, interviewers en schrijvers. Oudorpertijden heeft zijn plaats gevonden als podium voor het rijke sociale leven in de wijk.

Sabine van Erp

Ik ben webdesigner met een achtergrond in het welzijnswerk. Martin benaderde mij met het idee om een digitale wijkkrant op te zetten.

Ik was direct enthousiast en met veel plezier maakten we samen de eerste edities van de Oudorpertijden. Martin maakte de teksten, ik deed de fotografie en digitale vormgeving en Peter verzorgde een prachtige papieren editie.

In de loop der jaren zijn we uitgegroeid tot een volwaardige redactie. De fijne samenwerking en de mooie software maken het vervaardigen van elke editie tot een fijne opdracht.

Marcel van Deurssen

Onlangs viel mijn oog op de zinsnede “De bel doet het niet kloppen aub” en ik vroeg mij af hoe ik dit op moest vatten. Doet die bel het nou of wordt ik geacht te kloppen? Taal is rijk en geeft onverwacht creatief vermogen aan iedereen. De kunst om dit vast te leggen en te verbreden boeit mij mateloos; naast het lezen van boeken leef ik mij uit door te schrijven. Voor mijzelf en voor Oudorpertijden!

Paul van Berkum

Van geboorte ben ik een Kaaskop en woon nu al ongeveer 48 jaar in Oudorp, het gezellige dorp in de stad Alkmaar met zijn molens, de Oudorperhout en de Kippenbrug en nog vele mooie dingen.

Een van mijn hobby’s  is fotograferen, waar ik veel plezier aan beleef en dat wil ik graag met andere mensen delen. Op een gegeven moment kwam de vraag of ik een paar foto’s wilde maken voor Oudorpertijden, en in zo’n mooie vormgeving en bij een goed verhaal staan nu regelmatig enkele foto’s van mij weergegeven en daar ben ik natuurlijk apetrots op.

Janneke Goudsblom

Ik ben als Sociaal Cultureel Werker werkzaam bij Wijkcentrum De Oever. Om mijn werk goed te kunnen uitoefenen heb ik veel contact met wijkbewoners en volg ik goed wat er speelt in de wijk. De Oudorpertijden vind ik een heel mooi initiatief omdat het verbindingen legt tussen wijkbewoners, nieuws brengt over lokale gebeurtenissen en initiatieven. Mijn bijdrage aan dit medium is het onder de aandacht brengen van diverse activiteiten en ontwikkelingen. Wilt u zelf iets betekenen voor uw wijk, neem dan contact met mij op wellicht kan ik u op weg helpen.

Peter Aaldijk

Ik ben werkzaam geweest in de grafische sector en vind het vormgeven van vooral bladen nog erg leuk. Voor Wijkcentrum De Oever maakte ik al een aantal jaren de flyers, posters en de programmagids. Van daaruit ben ik gevraagd om ook de papieren versie van de Oudorpertijden te gaan vormgeven. En dat doe ik nu al van editie 7 met heel veel plezier.

Monique Verwijmeren

Als sociaal cultureel werker in Buurthuis De Wachter op het Schermereiland/Oudorp ben ik betrokken bij de wijk. Ik werk sinds 5 jaar in het buurthuis en leer de wijk en haar inwoners steeds meer kennen. Oudorpertijden vond ik een goed initiatief waar ik me als werker aan wilde verbinden. Samen als team proberen we elke keer weer een goed gevuld tijdschrift af te leveren.