Raadhuis Pinksterun op 9 juni

Op zondag 9 juni, Eerste Pinksterdag, organiseert Alkmaar Sport de tweede editie van de RAADHUIS Pinksterun. De run leidt de lopers van de 5 km, 10 km, Kinderun en business- run dwars door de Oudorperpolder.

Het thema is ‘duurzaamheid’

Het centrale thema is ‘duurzaamheid’ Dit jaar wordt er geen gebruik gemaakt van plastic drinkbekertjes op de waterpunten. Stadswerk 072 zorgt voor een afvalscheidingsstation op de start- en finishlocatie voor het plastic dat nog wel wordt gebruikt. Deelnemers aan de Kinderun ontvangen van Stadswerk 072 een pen die is gemaakt van hergebruikt plastic, zo worden ook zij zich bewust van het thema. Naast deze maatregelen heeft Alkmaar Sport gekozen voor biologisch afbreekbare confetti op de startlocatie. Ook is er een samenwerking gestart met Love not Waste, waarbij een team wandelaars achter de lopers aan de route ontdoet van zwerfafval.


Aan het evenement werken inmiddels al 45 vrijwilligers mee, maar de organisatie roept mensen nog steeds op zich aan te melden. Men is bijvoorbeeld nog op zoek naar wandelaars die met de Love not Waste- organisatie afval willen ruimen. Wie interesse heeft kan zich aanmelden via info@pinksterun.nl.  

Inschrijving

De inschrijving van de Pinksterun loopt flink in de pas. Als er startbewijzen over zijn kan men zich ook op de dag zelf nog inschrijven. Inschrijven kan via www.raadhuispinksterun.nl. Deelname aan de Kidsrun (voor basisschoolleerlingen uit groep 1 t/m 8) is € 2,-. Deelname aan de 5 km bedraagt € 8,- en aan de 10 km € 12,-. Een bedrijventeam, bestaande uit 8 renners, betaalt € 100,- voor de 5 km en € 150,- voor de 10 kilometer run. De start en finishlocatie is bij v.v. Kolping Boys, de Run sluit af met een Pinksterfeest.