zaterdag 8 en zondag 9 juni

ALKMAAR WIELERSTAD VAN NEDERLAND IN 2019

Pinksterweekend, start van uniek wielerjaar

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni wordt de oudste wielerklassieker van Nederland “de Profronde van Noord-Holland “ verreden. Naast de gemeente Alkmaar en de Provincie Noord-Holland is Beemster Kaas medesponsor.

De Ronde is de eerste van een drietal wielerevenementen, gevolgd in augustus door het Europees Kampioenschap en de Ronde van Oudorp.


De Munnikenweg in Oudorp is een van Nederlands bekendste kasseienstroken en is gevreesd om zijn kasseien. Profwielrenner Laurens ten Dam, toprenner die op dit moment deelneemt aan de Ronde van Italië, ziet vanuit zijn achterraam dit beruchte deel van het parcours liggen. Hij is een geweldige ambassadeur van de Ronde, net als Niki Terpstra en oud-renner, nu ploegleider, Steven de Jongh.


De 73ste Beemsterkaas Profronde van Noord-Holland speelt zich op Pinksterzaterdag geheel af in Graft-De Rijp en omgeving. Er wordt in de middag een individuele tijdrit van 4 km verreden en in de avond een etappe van 90 km.

Op eerste Pinksterdag start de 3e etappe van 180 km op het Waagplein om 12.00 uur. De gehele kop van Noord-Holland wordt doorkruist met in de finale de befaamde kasseien van de Munnikenweg. De finishlijn is getrokken op de Saturnusstraat in Oudorp. De finish van de renners wordt rond 16.30 uur verwacht.


Voorafgaand aan de finish wordt ervan af 15.00 uur tot 16.00 uur een tijdrit voor de jeugd gehouden over de kasseien naar de finish op de Saturnusstraat. Daar vindt tevens een verloting plaats met als hoofdprijs een prachtige sportfiets beschikbaar door Theo Schilder tweewielers. De trekking van deze loterij geschiedt door de winnaar van de 73ste Beemsterkaas Profronde van Noord-Holland.

KOM 1e PINKSTERDAG NAAR DE FINISH AAN DE SATURNUSSTRAAT OM ZELF TE ZIEN WELKE RENNER DE ZEGE VAN DEZE FELBEGEERDE KLASSIEKER MEE NAAR HUIS GAAT NEMEN!