Kort nieuws Oudorp

Het Karavaan Festival

Van 30 mei t/m 10 juni vindt het Karavaan Festival weer plaats. Karavaan ontwikkelt theatervoorstellingen op bijzondere locaties.
Het thema dit jaar is ‘Eigen Grond’ en dat thema proberen we vanuit alle perspectieven te belichten. De voorstelling, ATLANTIS geheten, vindt plaats op de bouwgrond van de nieuwe Alkmaarse woonwijk Jaagpad aan het Noord-Hollands Kanaal. 

Over ATLANTIS
In deze voorstelling wordt er gebouwd aan een gloednieuwe, eigenzinnige en grootse beschaving vol van verhalen, fantasie en complottheorieën. De voorstelling is brutaal en liefdevol. Dit grenzeloze schouwspel speelt op een voormalig eiland dat nu een legendarische plek wordt. Eeuwenlang wordt gezocht naar de verzonken stad Atlantis en nu blijkt hij dus gewoon onder onze neus te liggen. Logisch ook, want tot in de Middeleeuwen lag aan de oostkant van de binnenstad van Alkmaar de Alcmare, een klein meer, dat later Voormeer genoemd wordt. Nu wordt daar gebouwd aan de nieuwe Alkmaarse woonwijk Jaagpad, en mogen de acteurs en muzikanten van De Veenfabriek de eerste contouren maken van een nieuwe beschaving.

Evenement op Facebook Evenement op de Website (voor data en tijden)

Karavaan, buitengewoon theater op locatie

Wandelen voor KIKA

Op zondag 25 augustus organiseert Vereniging Oudorp Steunt KiKa de jaarlijks terugkerende wandeltocht.
Aan de wandeltocht - met een afstand van ongeveer 10 kilometer - worden op het moment van schrijven de laatste puntjes op de i gezet en zal “onze” Cita - die dit jaar voor de tiende keer de wandeltocht heeft uitgestippeld - ons zeker weer weten te verassen met al het moois wat Alkmaar en omstreken ons te bieden heeft.
Zoals u van ons gewend bent kan iedereen aan de wandeltocht deelnemen; jong, oud, met en zonder beperking, met iedereen is rekening gehouden.
Echter, kinderen onder de twaalf jaar mogen alleen onder begeleiding van een volwassene deelnemen.
De bijdrage aan de wandeltocht zijn € 4,00, dit is inclusief een consumptiebon.
De start is om 10.00 uur vanaf Wijkcentrum de Oever, Amstelstraat 1, 1823 EV Alkmaar.
Inschrijven kan vanaf 9.30 uur. De koffie of thee staan dan klaar.

Een Oudorpse dame koninklijk onderscheiden

Er waren dit jaar in Alkmaar slechts 6 personen die op Koningsdag gedecoreerd werden, merkte burgemeester Bruinooge op in zijn speech in de Grote Kerk tijdens de jaarlijkse reünie van mensen met een koninklijke onderscheiding. “Maar” zo verklaarde hij “het gaat niet om de kwantiteit, maar om de kwaliteit”. En zo is het.

Onder de gedecoreerden was wel een wijkbewoner, namelijk mevrouw H. Bieman-Van der Rhee. Zij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, vanwege het feit dat ze al ruim 25 jaar vrijwilligerswerk doet. In Sint Maarten was zij penningmeester van de ouderraad van de basisschool De Hooge Weid, nu De Regenboog geheten. Voor deze school maakte zij ook draaiboeken voor evenementen als het Sinterklaasfeest, de Avondvierdaagse, Jubilea en de Musical van groep 8.

In Oudorp is zij al 11 jaar actief voor de Regiegroep Bewonersinitiatieven. De Regiegroep behandelt de aanvraag om financiële steun van wijkbewoners die een idee hebben voor een activiteit in de wijk. Zij ontvangt de aanvragen, bespreekt ze met de andere leden van de Regiegroep, koppelt vervolgens de besproken aanvragen met een advies van de regiegroep terug naar het gemeentelijk subsidiebureau en informeert de aanvragers. Verder onderhoudt zij contact en overlegt met de voorzitters van de regiegroepen uit de andere wijken. Ook was ze jarenlang voorzitter van de redactie van de Wijkkrant Oudorp.

Mevrouw Bieman-Van der Rhee staat op de foto rechts naast burgemeester Bruinooge.

Foto: Fotostudio Natzijl

Rondje Raad Oudorp:
in gesprek met de gemeenteraad

Dinsdag 18 juni 19.00 tot 21.00 uur in wijkcentrum De Oever

De gemeenteraad van Alkmaar streeft er naar om in alle wijken tenminste één keer per raadsperiode een zogenaamd ‘Rondje Raad’ te organiseren om in gesprek te gaan met de inwoners. Op dinsdag 18 juni is een bijeenkomst gepland voor de wijk Oudorp van 19.00 tot 21.00 uur in wijkcentrum De Oever.

Bewoners lopen soms tegen zaken in hun wijk aan waar zij een mening over hebben of waarvan men zich afvraagt waarom het zo geregeld is. Precies dit soort zaken kan men kwijt tijdens het Rondje Raad. Welke uitdagingen en kansen zien inwoners voor hun wijk? In informele setting vernemen de gemeenteraadsleden dat graag!

De avond in het kort

Na een korte presentatie over de gemeenteraad, lichten wijkbewoners hun onderwerp toe. Overige aanwezigen en raadsleden kunnen reageren en nader van gedachten wisselen. Daarna biedt de gemeenteraad de aanwezigen graag ‘een rondje’ aan en is er tijd om persoonlijk kennis te maken met de raadsleden.

Meld u snel aan, want vol=vol

Wie aanwezig wil zijn bij Rondje Raad kan zich vóór 7 juni aanmelden bij de raadsgriffie via raadsgriffie@alkmaar.nl of Raadsgriffie - postbus 53 - 1800 BC Alkmaar onder vermelding van naam, adres, telefoonnummer en mailadres. Wie tijdens deze avond een onderwerp wil inbrengen, omschrijft ook kort het onderwerp.

Kijk voor meer informatie op www.alkmaar.nl/gemeenteraad

Indian Summer Langedijk 28 en 29 juni

Een van de grootste attracties in de regio voor muziekliefhebbers is het Indian Summer Festival dat elk jaar in Langedijk wordt gehouden.

Ook dit jaar is de line-up weer heel divers en zeker van hoog niveau.

Vrijdag 28 juni treden op Stef Ekkels - Deepend - Daredevils en Frenna.

Zaterdag 29 juni komen Scooter - Kraantje Pappie - Wulf - Stef Ekkels - Famke Louise - Trobi - Miss Montreal - Coone - Golden Earring - Mike Williams - Tony Junior - Yunoww - Nick & Simon - Ronnie Flex & Deuxperience - Fab X Spaans - Deepend - Bizzey - Josylvio - Yunfelix - Daredevils - Idaly - Lny Tnz - Alvaro Soler - Frenna - Alex Van Oostrom - Dune - Tante Joke Karaoke Band - Ed Brown - Klatsch Und Klatsch - Siddy Mc - Mr. President - Marcel Meijer - Marco Kraats - Lamme Frans en Rob Ronalds.

https://www.indiansummerfestival.nl/tickets