Alkmaar viert de 10e Alkmaar Pride

Van 23 tot en met 26 mei stond Alkmaar in het teken van de LHBTI’ers. Met de Alkmaar Pride wordt jaarlijks aandacht gevraagd om de acceptatie en integratie van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, trans- en intersekse inwoners in Alkmaar en omstreken te vergroten. Wethouder diversiteit, Paul Verbruggen, hield bij de regenboogvlag bij het stadhuis kort openingswoord waarna de 10e Alkmaar Pride officieel van start ging.

Activiteiten

De gemeente neemt actief deel aan de Pride. Zo reden de auto’s van Stadswerk072 met een regenboogvlag en was één van de beeldbepalende gebouwen in de stad, de accijnstoren, in een 25 meter lange regenboogbannier gehuld door het COC. Tijdens het openen van de graskaasmarkt op vrijdag 24 mei, luidden Bowie Jong en AZ samen de kaasbel. En tot slot voer op zaterdag 25 mei ook een boot mee van de gemeente Alkmaar in de bekende, feestelijke grachtenparade.

Alkmaar Regenboogstad

Alkmaar is één van de 53 regenboogsteden in Nederland. In deze steden wordt ingezet op het vergroten van de veiligheid, zichtbaarheid, weerbaarheid en sociale acceptatie van haar LHBTI-inwoners. De landelijk intentieverklaring noemt als doelen sociale acceptatie, aanpak van vooroordelen, discriminatie, intimidatie en geweld en de doelstelling dat LHBTI-personen zich gesteund en veiliger voelen.

Wethouder Verbruggen: “Ik ben uitermate trots dat de Alkmaar Pride, door de inzet van vele gepassioneerde vrijwilligers, een evenement is waar je bij wilt horen en bij wilt zijn. Met een belangrijke boodschap. Het is een feest waar iedereen welkom is, wees trots op wie je bent. In Alkmaar telt iedereen mee!”