Nagenieten …..
de Ronde van Oudorp

Foto's: Paul van Berkum en Nick Groesbeek

Inderdaad, genieten was het wel tijdens de nieuwe wielerronde in Oudorp. Er was veel publiek op de been, ieder gepokt en gemazeld door het volgen van het Europees Kampioenschap Wielrennen twee weken eerder.

Kenners dus van het métier. Zij kregen een mooi programma voorgeschoteld, drie koersen en een race voor de jeugd op dikke banden. Om het vak jong te leren.

Lange snelle rechte stukken

De renners roemden het parkoers. “Lange snelle rechte stukken” en “Een mooi rondje” was de mening. Dit in tegenstelling tot de Hel van Oudorp die van 1982 tot 1991 de renners geselde. Nu was het meer de tropische hitte die het nog toch een zware wedstrijd maakte.


Alkmaarder Sven Asjes wist met een goede sprint de Tapijtgigant - Sportklasse te winnen.

Deze vroegere elite/amateur-renner was Mark Rijntjes en Jeroen Lute te snel af.

In de Triple-Funklasse was de Wim Bos de snelste. Hij is een bekende oud-renner in deze streek, in 2018 werd hij nog 2e in Sint Pancras. Bart Overgaag volgde op een dikke halve minuut en Vince Goudsblom werd derde, op 1 minuut van de winnaar.

In alle opzichten geslaagd!

Het hoofdnummer, de wedstrijd ‘Broekman Makelaars-Elite/Beloften/Amateurs’ was een prooi voor Rick van Breda. Hij had al goede uitslagen gereden in Oostzaan, Ouderkerk en Krommenie en maakte in Oudorp zijn favorietenrol waar. Als tweede, op 15 seconden, finishte Jesse de Rooij, die op zijn beurt Niels Wolffenbottel voor bleef.


De conclusie luidt dat deze wielerdag in alle opzichten is geslaagd. Een fraai debuut voor de Stichting Ronde van Oudorp. En een stimulans om door te gaan en er weer een traditie van te maken.