Open monumentendag 2019

Oudorp is rijk aan monumenten

Oudorp is rijk aan monumenten. De molens zijn natuurlijk het meest in het oog springend. Alle molens langs de Hoornse Vaart, behalve molen E, zijn op 14 september open voor het publiek. Molen B, de molen het dichtst bij de Frieseweg, kunt u ook op zondag bezoeken. De Ambachtsmolen “achter Oudorp” bij de Kippenbrug doet ook mee.


Dan de r.-k. kerk aan de Herenweg. Als we de kerk zelf meerekenen vindt u in en rond de kerk maar liefst 13 monumenten. Zeker een bezoek waard.

Ook aan de Herenweg, maar helemaal aan de zuidkant staat de Kerk op de Terp, ofwel het Witte Kerkje. Daar vindt op zaterdag 14 september om 10.00 uur de officiële ingebruikname van het orgel plaats. De wethouder zal het orgel feestelijk openen, gevolgd door uitleg over de restauratie en over de start van het orgelmentoraat. Vanaf 11.00 uur zal de kerk voor het publiek toegankelijk zijn in het kader van de Open Monumentendag. Het orgel zal dan ook bespeeld worden. In de nabij gelegen Wijkplaats (vroeger een schoollokaal) kunt u een boekenmarkt bezoeken, van 10.00 tot 16.00 uur.


Onze nieuwste monument is de Munnikenweg, gelegen in een mooi landschap. Alleen er overheen fietsen, aan de buitenkant van de weg als u net zo slim bent als een wielrenner, is al een genot.