JOL Oudorperhout 2019


Thema van dit jaar was “Piraten”

Fotografie: Paul van Berkum en de Jol

Woensdag 7 augustus, eerste opbouwdag

Vanwege het EK- wielrennen starten wij noodgedwongen nu al met de opbouw. Het parcours loopt langs ons veld en is vanaf vrijdag nauwelijks meer met de auto te bereiken. Rond 9:30 uur hadden we de eerste spullen al op het veld.

Einde van de dag stond de keukentent klaar voor gebruik en de Materiaaltent zo goed als ingericht.

Donderdag 8 augustus, tweede opbouwdag

Laatste dingen het veld op gebracht, de Materiaaltent ingericht en de grote tent opgezet.

Vrijdag 9 augustus

Vandaag wat rustiger aan kunnen doen omdat we eerder begonnen zijn. Dus ook mooi de tijd om iets aan de aankleding/ ingang te doen.

Zaterdag 10 augustus

De wielrenners razen vandaag over de Munnikenweg en de storm over het veld. Toiletten waaiden om en van 1 partytent sneuvelden het dak en de zijwand. Bij de grote tent moest
1 paal het ontgelden en brak in tweeën.

Zondag 11 augustus

Vanmorgen gestart met de voorbereidingen voor de voorinschrijving.
De wind is gelukkig aardig gaan liggen, maar de windvlagen houden ons nog wel extra scherp.

In de voorbereiding vandaag het podium deels in elkaar gezet en de achterwand geschilderd.

Maandag 12 augustus, Dag 1

De eerste kinderen melden zich enthousiast. Overige inschrijvingen worden afgerond en de kleine spelletjes komen het veld op. Openingspraatje wordt gedaan en de kinderen mogen eindelijk gereedschap, spijkers en hout halen om met de hutten te kunnen starten.

Deze middag hebben we weer ouderwets Levend Stratego gespeelt. Er werd fanatiek gezocht en gestreden. De vlag was deze keer zo goed verstopt dat er geen winnaar uit de strijd kwam.

Dinsdag 13 augustus, Dag 2

Ook vandaag startten we met een paar simpele spellen om vervolgens verder te bouwen aan de hutten. Er wordt lustig op los getimmerd en gezaagd. Hierdoor komen ook de eerste kinderen met kleine verwondingen zoals op de vingers slaan en splinters.

Vanmiddag, druilig weer, dus heerlijk het bos in om het Smokkelspel te spelen.
Team lintjes had gewonnen.

Vanavond traditioneel de Ouder-timmeravond gehouden. Alle ouders en verdere familie hielden zich weer keurig aan de opdrachten van hun kinderen en de hutten kregen al heel snel hun uiteindelijke vorm en uitstraling.

Deze avond sloten we af met trefbal, de ouders tegen de kinderen met als winnaars, DE KINDEREN.

Woensdag 14 augustus, Dag 3

Dé hutten-dag bij uitstek, eerst de laatste hand leggen aan de hutten en de veiligheidscontrole uit laten voeren, en dan eindelijk de kwast ter hand nemen en de hutten schilderen. Nu kan iedereen eindelijk zien welke uitstraling de kinderen bedacht hadden. Het resultaat mag er weer zijn. Het zonnetje is er lekker bij en dus is het tijd om veldspellen neer te leggen en met de kinderen in ploegjes diverse spellen te doen.

Donderdag 15 augustus, Dag 4

Vandaag is onze speciale dag en wij reizen hiervoor af naar de Meent. Wij waren deze dag samen met JOL Oudieplas. De kinderen vermaakten zich kostelijk in de diversiteit die Alkmaar Sport voor alle projecten neer had gezet.

Vrijdag 16 augustus, Dag 5

Onze laatste draaidag met de kinderen. Ook vandaag hebben we een aantal springkussens voor overdag besteld en in ons thema “Piraten”.

Wij sluiten weer af met de Bonte Avond, waar de kinderen hun ingestudeerde acts kunnen vertonen aan alle aanwezigen. Na deze schitterend verlopen Bonte Avond met een diversiteit aan acts, genoten de kinderen, hun ouders en overige aanwezigen nog even na bij het al aangestoken kampvuur.

Zaterdag 17 augustus, Afbouwdag

Traditioneel een van de zwaarste Jol-dagen. Het besef dat we vandaag geen kinderen hebben en dat alles aan het einde van de dag opgeruimd moet zijn. We hebben met een mooi team een fantastische week gehad en uiteindelijk reden wij rond 21:30 uur het veld af.