Kort nieuws Oudorp

Vleermuisexcursie 18 september

In en rond de Oudorperhout komen tenminste 7 soorten vleermuizen voor. De gewone dwergvleermuis vinden we hier het meeste. Als je ‘s avonds wat ziet fladderen en het is geen vogel dan is het deze kleine, ongeveer 10 gram wegende vleer. Het voedsel bestaat uit insecten van 1-22mm zoals muggen, schietmotten, eendagsvliegen en gaasvliegen. Ze kennen een vaste eet-route. Zomers slapen ze in spouwen en achter beschot, ’s winters winterslapen ze in vorstvrije gebouwen. De ruige dwergvleermuis is wat groter en overwintert in andere plekken, bijv. in stapels houtblokken en ook in boomspleten.


Ga mee naar vleermuizen luisteren in Oudorp en de Oudorperhout. Lineke en Dirk Barendregt, biologen en grote liefhebbers van deze interessante dieren, begeleiden u. Met de batdetector wordt hun ultrageluid omgezet in hoorbaar geluid. De excursie start rond 21.00 uur.

Geef u op bij: dirk.barendregt@stichtingoudorperhout.nl. Meer informatie volgt dan per mail. De kosten zijn € 3,00 per persoon. Voor donateurs van de Stichting Oudorperhout is de excursie gratis.

Zingen maakt je gelukkig, geeft je energie en is het beste antistressmiddel

Kom het zelf proberen bij Nederpopkoor "Van Eigen Bodem", wedden dat jij het ook kan!!! Loop een keertje binnen tijdens onze wekelijkse repetitieavond op dinsdag van 20-22 uur bij Partycentrum Meereboer, dan kan je proberen en voelen hoe wij met ons koor repeteren.

We zingen liedjes van Nederlandse bodem van het verleden tot en met heden.

Een ieder, van alle leeftijden, mannen en vrouwen, is welkom.


Tevens zoeken wij mensen die naast het zingen ook een muziekinstrument kunnen bespelen en het leuk vinden om tijdens de toekomstige optredens samen met de dirigent/pianist hetkoor te begeleiden.

Voor meer informatie NederpopkoorVanEigenBodem@gmail.com.

Sluit je aan bij het leukste koor van Nederland!!!

Jazz in Oudorp

“Jazz in Oudorp” is ontstaan uit liefde voor de jazz.
Nederland kent zeer goede jazzmuzikanten, waaronder echte legendes. Om deze geweldige muziek meer aandacht te geven, wil “Jazz in Oudorp” één keer per jaar een mooi concert organiseren, dat niet alleen voor de jazzliefhebber maar voor iedere muziekliefhebber zeer aantrekkelijk is.

Zaterdag 12 oktober 2019 is het zover, het derde concert van “Jazz in Oudorp”. Na de werkelijk fabuleuze avonden met Jan van Duikeren in 2017 en Benjamin Herman in 2018, beiden vergezeld door wereldwijd bekende bandleden,
is nu het podium voor het Peter Beets Trio.
Het concert wordt een hommage aan de legendarische jazzpianist Oscar Peterson.

Peter Beets wordt gezien als een van de grootste jazzpianisten van deze tijd. Wereldwijd speelt hij succesvolle tournees en regelmatig speelt hij met zijn trio in de bekende jazzclubs “Birdland” en “The Blue Note” in New York.

Op contrabas speelt voor u deze vanavond Steven Zwanink en drummer Sander Smeets sluit zich bij het trio aan. Steven Zwanink komt uit Vancouver Canada. Hij is zeer in trek vanwege zijn voortstuwende swing. Sander Smeets is een geweldige drummer en oprichter van de “Dutch Jazz Collective”. 

Witte Kerkje op de Terp, aanvang 20:00 uur. De deur gaat open om 19:20 uur.
Kaarten voor dit concert zijn alleen te bestellen door een e-mail te sturen naar jazzinoudorp@gmail.com
Er worden geen kaarten verkocht op de avond van het concert. 

www.jazzinoudorp.nl | https://peterbeets.com/

Life Goals Alkmaar - Kolping Boys doet mee

Life Goals Alkmaar is een samenwerkingsverband tussen Reakt, Actief Talent, Exodus, Brijder Stichting, Leger des Heils, V.V. Kolping Boys en Sport-Z en wordt mede mogelijk gemaakt door financiële steun van het Oranje Fonds en ZonMW. Life Goals Alkmaar is onderdeel van het Stichting Life Goals Nederland netwerk.

Voor wie

Life Goals Alkmaar richt zich op Alkmaarders van 18+ die ondersteuning nodig hebben op een of meerdere leefgebieden. Voor hen kan sporten, bewegen en elkaar ontmoeten in een veilig sportklimaat het vonkje zijn om weer in beweging te komen.

Het doel

De methodiek van Life Goals is gebaseerd op het in beweging krijgen van kwetsbare doelgroepen. Letterlijk en figuurlijk, omdat mensen door actief deel te nemen aan de programma’s werken aan lichaam en geest. Sport is het middel om mensen op het gebied van zelfvertrouwen, discipline, respect en doorzettingsvermogen te versterken.

Er zijn iedere week, onder begeleiding van door Stichting Life Goals Nederland opgeleide maatschappelijke sportcoaches, sportieve activiteiten. De coaches zijn betrokken en enthousiaste (ervarings)deskundigen. Zij coachen niet om het winnen, maar hebben vooral oog voor de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers. Deelname aan de sportactiviteiten is gratis.

Kolping Boys

Dit seizoen werkt de club mee aan (sportieve) projecten via stichting Life Goals. Op maandagochtend sport er een groep mensen van 10.30 tot 11.30 uur. Op woensdagochtend en vrijdagochtend gaat er een nieuwe groep oud-militairen van start en vrijdagmiddag is er een uurtje voetbal trainen voor mensen met een rugzakje.

Voor meer info E-mail: Pauline.Sepers@stichtinglifegoals.nl | Mobiel: +31641017721