Groen licht voor bouwplan Westfriese Poort

De omgevingsvergunning voor de bouw van het project De Westfriese Poort is onherroepelijk geworden! In een eerder stadium is de vergunning afgegeven door de gemeente Alkmaar en de vergunning heeft afgelopen periode ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen ingediend waardoor de omgevingsvergunning nu definitief is geworden en er gestart kan worden met de bouwwerkzaamheden.

In de afgelopen periode zijn er daarnaast diverse perikelen geweest omtrent onder andere de stikstofproblematiek, veel bouwprojecten hebben hiermee te maken. Voor de bouw van De Westfriese Poort is er daarom een projectspecifieke berekening gemaakt en inmiddels hebben we ook op dit vlak groen licht gekregen voor de bouw.

Wij zijn zeer verheugd om dit goede nieuws te kunnen mededelen. Naar verwachting zal de bouw begin van het nieuwe jaar gaan aanvangen. Voorafgaand aan de bouw zal eerst het woonhuis Oudorperdijkje 5 worden gesloopt en het terrein bouwrijp worden gemaakt.


We kunnen u ook melden dat er nog steeds een aantal woningen te koop zijn binnen het project. Via de website kunt u het actuele woningaanbod terugvinden. Heeft u interesse in één van de beschikbare woningen? Neem dan snel contact op met DVA Makelaars via 072-5202051.