Mantelzorgers in de watten gelegd

Tijdens de Dag van de Mantelzorg staan mantelzorgers centraal. In Alkmaar vierden zij dat met een geheel verzorgde bourgondische thee in het Gulden Vlies. Met recht werden deze hulpvaardige mensen in de watten gelegd.

Mantelzorgers kwamen in grote getalen naar het Gulden Vlies in de binnenstad. Het oudste etablissement van de stad. Carine Allard, consulent van het Mantelzorgcentrum: “We wilden ze echt even verwennen. Een middag zonder zorgen, de gedachten op iets leuks, en lekkers! Gezien de grote opkomst is dat wel gelukt.”

Waardering

Na afloop van de dag kregen alle mantelzorgers een goodiebag mee, om thuis nog even na te genieten van de verwendag. De gemeente Alkmaar biedt deze goodiebag aan als kleine blijk van waardering. Mantelzorgers die niet op deze feestelijke dag aanwezig waren, kunnen deze goodiebag aanvragen door een mail te sturen naar info@mantelzorgcentrum.nl Mantelzorgers moeten wel ingeschreven staan bij het centrum.

In Noord-Holland Noord is het Mantelzorgcentrum is hét expertisecentrum voor mantelzorg, actief van de gemeente Heiloo tot aan Den Helder. Onze belangrijkste opdracht is mantelzorgers te ondersteunen zodat zij de zorg kunnen blijven geven en daar zelf gezond bij blijven.