De Sint kwam aan in Oudorp


Fotografie: Paul van Berkum

Het is al jaren een raadsel. Hoe doet de Sint dat? Zo’n druk programma door heel Nederland en dan toch op de afgesproken dag en de afgesproken tijd een bezoek brengen aan de jongens en meisjes van Oudorp. Desgevraagd meldt de Sint dat hij heel graag naar Oudorp komt vanwege de dorpse gezelligheid en gastvrijheid!
En hij wil de kinderen echt niet teleurstellen, die rekenen op zijn komst.

Oudorp 23 november 2019

Het gezelschap dat hem bij aankomst verwelkomde bestond uit ouders, grootouders en natuurlijk de kids. De Kippenbrug – wat een mooie plek is dat - fungeert elk jaar als één grote uitkijkpost waardoor de pakjesboot al van verre gesignaleerd wordt. Bij het horen van de scheepsfluit dromt de jeugd dan tezamen rond de aanlegplek en wordt Sinterklaas met muziek en gezang feestelijk onthaald.


Een kwartiertje later stapte de goedheiligman in een paardenkoets voor een rijtoertje door het dorp, om te eindigen bij wijkcentrum De Oever. Ook daar wachtte hem een verwarmend welkom en ging het kinderfeest nog even door. De muziek van de Pietenband werkte erg aanstekelijk. De kinderen – en ook de meeste vaders, moeders, opa’s en oma’s - zongen luidkeels mee. De limonade was lekker en iedereen had het daardoor naar hun zin. Het was gewoon, zoals elk jaar, weer een heel gezellige geslaagde middag!