Bemiddelen bij burenconflicten? Iets voor jou?

In iedere straat, wijk, dorp of stad komen burenruzies voor. Of dit nu gaat om geluidsoverlast, overlast van huisdieren of een tuingeschil. Als buren er onderling niet uit komen, kan hiervoor gratis buurtbemiddeling worden ingeschakeld. Voor deze bemiddelingen worden vrijwillige bemiddelaars ingezet.

Buurtbemiddeling Alkmaar staat open voor enthousiaste bemiddelaars, die mee willen werken aan een prettige leefomgeving.

Functieomschrijving:

Bemiddelaars zijn getraind om tussen buren te bemiddelen bij het conflict. Zij luisteren naar het verhaal van beide buren, zijn neutraal, geven geen oordeel en kunnen omgaan met emoties en weerstand. Door buren met elkaar in gesprek te brengen en begrip te creëren voor elkaars standpunt, ontstaat er ruimte om samen op zoek te gaan naar duurzame oplossingen.


Er zijn geen speciale opleidingseisen. Het is belangrijk dat je geïnteresseerd bent in de medemens, beschikt over goede sociale vaardigheden, onbevooroordeeld kunt luisteren, onpartijdig in een conflict kunt blijven, kunt doorvragen en kunt samenvatten.


Je bent gedurende 1,5 tot 2 jaar beschikbaar, je neemt deel aan de jaarlijkse verdiepingstrainingen en intervisiebijeenkomsten. Je bent flexibel inzetbaar en beschikt over eigen vervoer.

Wij bieden:

Wij bieden een enthousiast team van bemiddelaars in een professionele werksfeer, een gratis basistraining van 3 dagen, jaarlijkse verdiepingstrainingen, intervisiebijeenkomsten en tegemoetkoming in de onkosten.

Training

Wil je je inzetten als bemiddelaars? Dan volg je eerst een basistraining van drie dagen.

Belangstelling?

Heb je belangstelling, ben je inwoner van de gemeente Alkmaar? Stuur dan jouw cv en een korte motivatie naar info@debemiddelingskamer.nl

Contactgegevens:

Voor meer informatie: www.debemiddelingskamer.nl

Stichting De Bemiddelingskamer

Mobiel: 06 – 24 368 153