Kort nieuws Oudorp

Sinterklaas optocht

zaterdag 30 november 2019 terugblik

Op zaterdag 30 november 2019 kwam Sinterklaas en zijn pieten om 13.00 uur aan op het Schermereiland. Wederom met het pontje. Vanaf Buurthuis De Wachter liepen de verzamelde kinderen met de vrijwilligers en de accordeonist al zingend naar de kade van het pontje. Eenmaal aangekomen bij het pontje zongen we Sinterklaas en zijn pieten toe. Daarna met Sinterklaas en de pieten door de wijk. Elk kind dat achter de ramen stond kreeg pepernoten. Het was weer een echt feestje. Eenmaal in De Wachter werd de muzikale kennis van de kinderen getest, door middel van de muziekquiz. In verschillende groepen werden de kinderen getest. Ook de pieten moesten hun best doen. Sinterklaas was als jury heel eerlijk en zorgde voor de balans. Alle groepen haalden punten en werden voorzien van een medaille.

De kinderen in de leeftijd van 3 t/m 6 werden opgehaald waarna de grotere kinderen bingo gingen spelen. Alle kinderen hadden uiteindelijk prijs, oftewel door bingo of door een troostprijs.

Ook kreeg ieder kind wat lekkers mee naar huis. Al met al een gezellige middag, want hoe vaak zie je Sinterklaas de ballen draaien? Of mag je met de pieten bingo spelen.

Ook waren alle vrijwilligers weer top, van klaarzetten, opruimen tot de muzikale ondersteuning. Bedankt allemaal!!! Tot volgend jaar allemaal.

Basisschool De Zes Wielen

Traditiegetrouw hebben de kinderen van basisschool De Zes Wielen locatie Oudorperdijkje afgelopen maandag 11 november weer fruit opgehaald op het Schermereiland. Zij zijn met hun zelf gemaakte lampion langs de deuren gegaan en hebben fruit opgehaald voor zieke en bejaarde mensen. Er zijn drie grote dozen naar Lauwershof gebracht. De kinderen van groep 5 hebben daar voor de bewoners Sint Maarten liedjes gezongen. Ook de zieke en bejaarde bewoners van het Schermereiland hebben een zakje fruit ontvangen We hebben de dag afgesloten met een gezamenlijke schoollunch. Wat is dit jaarlijks toch een gezellige dag!