VOOR MEKAAR OUDORP

Jonge moeders gezocht
en
Smaken van Oudorp

Smaken van Oudorp

Maandag 18 november jl. was het weer tijd voor de Smaken van Oudorp. Een divers publiek, van ongeveer 75 personen uit de wijk, had zich aangemeld om gezellig te komen eten en zo de verschillende smaken van Oudorp te proeven. Er waren verschillende gerechten klaargemaakt; van Iraans tot Indonesisch, van Turks tot Marokkaans, van Koerdisch tot Hollands. Zowel hartig, pittig, fris als zoet. Kortom, voor ieder wat wils.

De gezellige en smakelijke avond werd mede georganiseerd door Art.1 Bureau Discriminatiezaken Noord-Holland Noord. In Oudorp wonen meer dan 25 culturen verdeeld over de wijk. Het is daarmee de meest diverse wijk van Alkmaar. De avond was een gezellige manier om elkaar te ontmoeten en beter te leren kennen. Tijdens de avond was er muziek en werden er korte filmpjes vertoond van wijkbewoners met hun persoonlijke verhalen.

We kijken terug op een zeer geslaagde avond en vinden het zeker voor herhaling vatbaar!

Jonge moeders gezocht

Wijkcentrum De Oever is gestart met de Jonge Moedergroep om jonge moeders (t/m 23 jaar) samen te brengen zodat ze ervaringen kunnen delen, van elkaar kunnen leren, elkaar kunnen inspireren en eventueel ook informatie en ondersteuning kunnen krijgen. We hebben gemerkt dat er onder jonge moeders behoefte is aan contact met leeftijdsgenoten die hetzelfde meemaken. We streven ernaar het project zoveel mogelijk af te stemmen op de behoeftes en wensen van de moeders zelf. Hierbij kun je denken aan het meedoen aan leuke activiteiten, zowel voor moeder als kind, of aan één op één contact in de vorm van maatjes. Maar we starten binnenkort ook met met een gratis E.H.B.O. cursus voor baby’s & jonge kinderen, waarvoor je je vanaf nu kunt aanmelden.


Wanneer het goed gaat met de moeder gaat het automatisch ook beter met het kind en wordt opvoeden, huishouden, werken of studeren makkelijker.

Ben jij of ken jij een jonge moeder? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Je bent welkom voor een kennismakingsgesprek, voor het meedoen aan activiteiten, voor het delen van ideeën of voor het stellen van vragen: Nikki Vrees, jmg@de-oever.nl

072-5117311