Wonderlicht
Een magische theaterwandeling in Alkmaar

Beleef de magische avondwandeling over het historische Bolwerk

Wonderlicht neemt je mee voor een avondwandeling over het historische Bolwerk waar je langs bakens van licht en vuur wordt verrast door nationale en internationale straattheateracts.


Wonderlicht overvalt, verwondert en inspireert en is één grote belevenis. De magische theaterwandeling is voor jong en oud, begint elk kwartier en leid je door het historische stadspark. De prachtige route wordt aangelicht door de Belgische Vuurmeesters met vuurbomen, vuurkorven, fakkels en zoveel meer.

Zo kan het dat je tijdens de wandeling belandt middenin een theatervoorstelling zonder dat je op de tribune hebt plaatsgenomen. Een paar tipjes van de sluier; in het water van de Singel staan lichtgevende nomaden van Sacred Places, zij waden door het water en een menselijk figuur wacht op hen. Bij de Kneppelbrug ontmoet je Otto Baron von Tournix die vanuit zijn zwevende ballon de limiet blijft opzoeken. En dit is slechts een greep uit de acts die je onderweg kán tegenkomen.


De route eindigt weer op het Canadaplein maar niet nadat je nog eenmaal verrast bent door een sfeervol verlichte Grote Kerk waar je aan kunt schuiven voor een goed gevulde kop soep met boerenbrood! Het Festivalhart is op het Canadaplein. Daar vind je, beschut door een bedoeïenentent, gezellige zithoekjes, akoestische muziek, sprekers en dichters. Ga lekker zitten bij de vuurplaats met een marshmallow of een glas glühwein.


De wandeling gaat elk kwartier van start tussen 18.00 uur en 22.00 uur met een beperkt aantal bezoekers, zodat iedereen met een ticket in zijn eigen tempo alles van het spektakel kan zien. Koop je ticket vooraf online om zeker te zijn van een starttijd.

Praktische informatie

Wonderlicht, het licht-, vuur- en theaterfestival wordt gehouden van 14 tot en met 16 februari.

Prijzen online: Kinderen t/m 6 jaar € 1,00 / Iedereen vanaf 7 jaar € 4,00. Administratiekosten per bestelling €1,50.


Prijzen aan de kassa: Kinderen t/m 6 jaar € 1,00 / Iedereen vanaf 7 jaar € 5,00Kies je tijdsblok en koop begin 2020 tickets via www.wonderlichtalkmaar.nl en volg Wonderlicht ook op Facebook.


Fotocredits Altrego: @Andrea Kucera

Fotocredits Sacred Places: @Sarah Selfslagh

Theater Altrego-Baron Otto van Tounix