Nationale Voorleesdagen in de bibliotheek!
22 januari tot en met 1 februari

In de Alkmaarse bibliotheken staat alles tijdens deze feestelijke dagen in het teken van voorlezen en prentenboeken voor peuters en kleuters. Voorlezen aan kinderen is belangrijk, het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hun veel plezier. De bibliotheken promoten tijdens De Nationale Voorleesdagen het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Zo worden kleintjes grote lezers.

Voorlezen in de bibliotheken

Er wordt gelezen uit het prentenboek van het jaar ‘Moppereend’ van Joyce Dunbar en
Petr Horáček. De toegang is gratis. In de bibliotheek in Oudorp wordt het boek op donderdag 30 januari voorgelezen om 10.00 uur in de bibliotheek in Oudorp.

Voorstelling Snaterwater door Poppentheater Belletje Sterk

Een vrolijke peutervoorstelling vol liedjes en interactie waarbij de poppen uit een reuzegroot boek komen. Deze voorstelling van Poppentheater Belletje Sterk is geïnspireerd op het al genoemde boek Moppereend. Deze voorstelling is te bezoeken op zondag 2 februari om 15.00 uur in Alkmaar Centrum. De toegang is € 2,50 (volwassenen betalen ook een kaartje).

Ballonnenfeest met Juf Monique

Samen met Juf Monique van de Clown en de Koffer maken we van ballonnen de figuren uit het boek Moppereend. Echt een doe-workshop voor iedereen van klein tot groot, met veel ballonnen in allerlei kleuren, maten en vormen. Iedereen gaat met een mooie ballonfiguur naar huis. Juf Monique bezoekt de bibliotheek in Oudorp op maandag 27 januari om 15.30 uur. De toegang is € 2,50 (kinderkaartje).

PeuterVestival in TAQA Theater De Vest

Op woensdag 22 januari organiseert TAQA Theater De Vest het PeuterVestival. De bibliotheek is hier ook vertegenwoordigd en er wordt voorgelezen van 09.30 – 12.00 uur o.a. uit het prentenboek Moppereend.

Nog geen lid?

Tijdens de Voorleesdagen kunnen kinderen tussen de 0 en 6 jaar oud gratis lid worden van Bibliotheek Kennemerwaard. Je betaalt geen inschrijfkosten. Ook krijgt je kind het vingerpoppetje Moppereend. Kinderen die onze activiteiten bezoeken krijgen ook het vingerpoppetjes (zolang de voorraad strekt).

Reserveren voor activiteiten

Wij raden je aan om activiteiten van tevoren te reserveren. Dit kan via de activiteitenagenda op onze website www.bibliotheekkennemerwaard.nl. Reserveer je bij de klantenservice in de bibliotheek dan is betaling alleen mogelijk per pin.

Complete activiteitenoverzicht

In alle vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard ligt een flyer met het complete activiteitenoverzicht. Of kijk op onze website www.bibliotheekkennemerwaard.nl

Voorlezen, elke dag een feest!