Nieuwe serie ‘Big Aqua – Een betere versie van jezelf’

Alkmaar Sport en gewichtsconsulenten Bianca Holvast en Joselien Eigenraam starten maandag 20 januari in het zwembad Hoornsevaart, een nieuwe serie van het beweeg- en afslankprogramma ‘Big Aqua’. Dit laagdrempelige 12-weeks programma reikt mensen met overgewicht handvatten aan en begeleidt deelnemers naar een energiek en vitaal leven.


Overgewicht kan de fysieke en mentale gezondheid belemmeren, waardoor de dagelijkse dingen vermoeiend worden. In het programma - dat geschikt is voor dames en heren - staan zwemmen, gezonde verantwoorde voeding en plezier centraal. Big Aqua wordt gegeven in combinatie met workshops, individuele begeleiding en interactieve groepsbijeenkomsten


Blessurevrij bewegen staat centraal. Doordat u beweegt in zwemwater, is de belasting op gewrichten en spieren minimaal en de intensiteit het hoogst. Ideaal voor beginnende en herstellende sporters. Hoornse Vaart biedt een gevarieerd programma, zodat het leuk en uitdagend blijft. Er is een ruime keuze in tijdstippen, activiteiten en intensiteit. Ervaring leert dat deelnemers in 12 weken zo’n 8 tot 15 kg lichaamsgewicht verliezen. Ook rapporteren deelnemers dat zij beter scoren op andere gezondheidsindicatoren zoals bloeddruk en cholesterol, én hebben geleerd hun leefstijl structureel aan te pakken.

 Kosten

De kosten voor deelname zijn afhankelijk van de vergoeding van de zorgverzekeraar. Meer informatie is te vinden op www.hoornsevaart.nl/BigAqua.