Nieuwjaarsreceptie ARZV

Al enkele jaren traint een gemotiveerde groep jeugdroeiers van ARZV Roei volop voor nationale wedstrijden. De vrijwillige wedstrijdcoaches van de vereniging begeleiden hen. De prestaties stijgen: afgelopen jaar kwamen ze steeds dichter bij de top van het jeugdroeien. De trainingen en de mooie resultaten werden beloond. De jeugd beschikt vanaf nu over een gloednieuwe wedstrijdboot, gesponsord door AVIA Marees. De boot werd gepresenteerd tijdens de drukbezochte nieuwjaarsreceptie.

Een succesrijke jaar

De vereniging blikte terug op het afgelopen succesrijke jaar. Zo werden bijna 60 nieuwe leden geteld, werd de indoor-trainingsruimte compleet gerenoveerd en trokken ARZV’ers naar het buitenland voor deelname aan internationale roeiwedstrijden en roeivakanties. Maar bovenal sprongen de goede prestaties van de jeugdige roeiers in het oog.

Het meest opvallend was de eerste plaats voor Tos Eijskoot (14) in de skiff (éénpersoons boot) bij een internationale wedstrijd in het Belgische Gent. Ook op alle landelijke roeiwedstrijden was een delegatie van de ARZV-jeugd aanwezig en eindigden ze steeds vaker dichtbij de top. Een tiental jeugdroeiers ging dit jaar voor het eerst met de delegatie ARZV’ers mee naar de bevriende roeivereniging Minerva in Bath. Ook daar maakten ze indruk met hun techniek en prestaties.

De ARZV telt zo’n 40 jeugdleden tussen de 8 en 18 jaar. Dit aantal zit de laatste jaren in de lift. Een van hen is Demi Straathof (15). Zij roeit al sinds haar tiende en zit nu in het jeugdbestuur. Demi is een fanatieke roeister: “Met zo’n 9 jongeren hebben we best wel een fanatieke wedstrijdploeg. Wij trainen samen 5 keer in de week. Ook daarbuiten organiseren we activiteiten. Als ploeg, maar ook met de andere jeugdleden. Laatst hadden we ons eigen kerstdiner en ook met Valentijn is er een feestje.”.

Dat het de jeugd goed gaat, zag ook de regionale oliehandelaar AVIA Marees. Zij werden tijdens de receptie gepresenteerd als nieuwe sponsor van de ARZV-jeugd. “De link tussen brandstof en de schone sport roeien is misschien op het eerste gezicht niet de meest logische”, erkent ook Dick Jan Marees, directeur van het familiebedrijf. “Maar als AVIA Marees zijn we actief bezig met de hele energie- transitie die nodig is om tot nieuwe normen te komen in de vervoersector, juist om voor de jeugd de toekomst veilig te stellen. Daarom past deze sponsoring zo goed bij ons”.

De nieuwe jeugdboot is gefinancierd door de sponsor. Daarnaast kreeg Demi’s wedstrijdteam een compleet pakket aan wedstrijdkleding. Zij is blij met de nieuwe boot. “Nu hebben we echt meer kans om aansluiting te vinden met de absolute top.”. Het wakkert ook gelijk de ambities aan. “We willen gewoon altijd winnen en dat gaan we volgend jaar vast meer doen.”, aldus een trotse Demi.

Ook kersverse blijde voorzitter van de ARZV Koen Elbers ziet het als een kwaliteitsimpuls voor de talentvolle jeugdroeiers. Hij hoopt ook dat het andere kinderen inspireert om te gaan roeien. “Zij zijn van harte welkom!”.