Kort nieuws Oudorp

Workshop voor kinderen in de Hortus Alkmaar op woensdag 22 januari

Woensdag 22 januari is het weer kindermiddag. Deze keer gaan de kinderen een mobiel met vogelvoer maken. Ze maken vetbollen, een snoer van pinda´s en rijgen appelschijfjes enz. Alles wordt aan een mobiel vastgemaakt die dan in de tuin kan worden opgehangen.

De mobiel ziet er niet alleen leuk uit, maar zorgt er ook voor dat vogels de hele winter op bezoek komen in je tuin. De workshop start om 14.30 uur en is geschikt voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Datum: woensdag 22 januari 2020
Tijd: 14.30 – 16.00 uur
Kosten: € 8,50 incl. natuurlijk alle materialen, limonade en wat lekkers
U kunt kinderen aanmelden via info@hortusalkmaar.nl of 072-5669639

Versnelling woningbouw Alkmaar

Burgemeester en wethouders van Alkmaar zet stappen in realiseren 624 woningen

In heel Nederland, en dus ook in Alkmaar is de behoefte aan woningen heel groot. Het is dan ook van groot belang dat er snel voldoende nieuwe woningen worden toegevoegd aan de woningvoorraad. Er is vraag naar alle soorten woningen, zowel huur als koop en in alle prijsklassen. Daarbinnen vormt de sociale-huur een groot aandeel. Het college heeft eind 2019 besluiten genomen over drie projecten, om voortgang te boeken in het realiseren van nieuwe woningen in Alkmaar: Jaagpad Oost, hoek Stationsweg/Helderseweg en aan de Koelmalaan 310.

Plan Jaagpad Oost in de wijk Oudorp kan van start

Het college heeft de omgevingsvergunning afgegeven voor de bouw van 411 appartementen - zowel huur als koop en in alle prijsklassen - in het plan Jaagpad Oost. Daarmee kan bouwbedrijf Ouwehand uit Katwijk de bouw starten.

De verleende vergunning is voor de bouw van de huizen, maar nog niet voor de inrichting van de omgeving en het verplaatsen van de monumentale schoorsteen. Met het verlenen van de vergunning is ingestemd met kleine afwijkingen van het bestemmingsplan (parkeergarage) en een beperkte overschrijding van de bestemmingsplangrens.