Natuurwerkdag
2 november 2019
in de Oudorperhout


GEEF JE SNEL OP!

De Oudorperhout is het stadspark tussen Alkmaar en Oudorp met weilanden, rietland, prachtige molens en een monumentale kasseienweg, de Munnikenweg. Vele vogels, zoogdieren (waaronder vleermuizen), planten en paddenstoelen zijn in de Oudorperhout te bewonderen. Het gebied wordt (mede) beheerd door de Stichting Oudorperhout. Tweemaal per jaar wordt hier gewerkt tijdens de natuurwerkdagen en om de maand wordt door enthousiaste vrijwilligers zwerfvuil opgeruimd.

Met goed gereedschap, beschermende handschoenen en helm op pad

Deze natuurwerkdag verzamelen we in de landelijke en bijzonder sfeervolle stolpboerderij van Fam. Tamis aan de Munnikenweg 8. Na een heerlijke kop koffie, thee of limonade gaan we met goed gereedschap en beschermende handschoenen en helm op pad om het stadspark te onderhouden. Tussen de middag wordt door de gemeente Alkmaar voor een heerlijke en welverdiende lunch gezorgd. Ook dieetvoeding is mogelijk! Wie na de heerlijke lunch nog zin heeft om verder te gaan, kan nog lekker een paar uurtjes door bikkelen!

Er is werk voor maximaal 20 personen geef je dus snel op!

Voor gereedschap wordt gezorgd, maar voor warme en/of droge kleding en veilige schoenen niet, dus kom goed voorbereid naar deze onvergetelijke dag!

Werkzaamheden bestaan uit het knotten van wilgen, bomen snoeien, zwerfvuil opruimen en opknapwerk verrichten waar dat nodig is.


We werken op zaterdag 2 november van 09.30 tot 15.00.

Verzamelen bij Munnikenweg 8 in Oudorp

Er is werk voor maximaal 20 personen (15 volwassenen en 5 kinderen),

geef je dus snel op!

Kinderen zijn welkom maar staan direct onder verantwoordelijkheid van hun ouders.