College over angststoornissen

Op dinsdag 29 oktober 2019 organiseert GGZ Noord-Holland-Noord in samenwerking met de bibliotheek Kennemerwaard in Alkmaar een college over angststoornissen. Het college is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over angststoornissen, behandelmogelijkheden en praktische tips wil krijgen over hoe om te gaan met een angststoornis. Zowel mensen met klachten, familieleden als naastbetrokkenen zijn welkom.

Als angsten je leven beheersen

Iedereen heeft in zijn leven te maken met angsten. Als er gevaar dreigt zijn we allemaal bang. Het wordt anders als je door je angsten niet meer de dingen doet die je leuk vindt en de angsten je leven gaan bepalen. Zulke angstklachten komen veel voor, zowel bij kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Als de angstklachten niet vanzelf overgaan en je leven gaan beheersen is het zinvol om er iets aan te doen.

Omgaan met een angststoornis

Tijdens het college angststoornissen legt beeldend therapeut Christine Dragt uit wat een angststoornis is, hoe het ontstaat en welke vormen er zijn. U krijgt informatie over wat u zelf kunt doen en welke behandelvormen mogelijk zijn. Ook de familie krijgt praktische tips hoe het beste om te gaan met iemand met een angststoornis. Een angststoornis heeft namelijk niet alleen invloed op het leven van de persoon in kwestie, maar ook op dat van zijn of haar omgeving. Tijdens het college is er bovendien ruim de tijd voor het stellen van vragen.

Voor wie

De colleges zijn bedoeld voor alle geïnteresseerden. Dit kunnen bijvoorbeeld mensen met klachten, familieleden en naastbetrokkenen of cliënten zijn, maar ook mensen die vanuit hun professie of opleiding geïnteresseerd zijn in het onderwerp.

Waar en wanneer

Het ‘College Angststoornissen’ wordt gehouden op dinsdag 29 oktober 2019 van 19.00 – 21.00 uur in Bibliotheek Kennemerwaard in Alkmaar -
De Mare

Aanmelden

Toegang is € 3,-. Betaling per pin of contant. Reserveren is gewenst. Dit kunt u digitaal doen via www.ggz-nhn.nl/agenda of via het centrale telefoonnummer van de bibliotheek (072 – 5156644).