Historisch Oudorp
Lezing: De geheimen van de Oudorperpolder 15 november 20:00u

Het is al een tijdje bekend, er schuilen geheimen onder de oppervlakte in de Oudorperpolder. Zaken waarvan niemand iets afwist, tot vorig jaar november. Toen zette de afdeling Erfgoed van de gemeente Alkmaar nieuwe technieken als grondradar in om meer in detail de restanten van de kastelen De Nieuwburg en De Middelburg te onderzoeken. Ook was het doel eindelijk te ontdekken waar het Karmelietenklooster heeft gestaan. In juli dit jaar werd het onderzoek voortgezet.


De resultaten waren verrassend. De ligging van het klooster kon worden vastgelegd, maar het grote nieuws waren de ontdekkingen bij De Middelburg. Het kasteel bleek veel groter te zijn dan verwacht en had, tot ieders verbazing, een versterkte voorburg of wel een barbacane. Dat was groot nieuws, want tot nu toe is dat bij enkel kasteel in Nederland gevonden.

De afdeling Erfgoed is nog altijd de details aan het uitwerken en men krijgt een steeds duidelijker beeld van de gehele situatie. Nancy de Jong, archeoloog bij de gemeente, is erg enthousiast van alle ontdekkingen en zij zal op 15 november, in samenwerking met de Stichting Historisch Oudorp, daar een lezing over houden.


Entree: donateurs van de Stichting betalen € 1,- en andere belangstellenden € 3,50. Het reserveren van een plaats wordt dringend aanbevolen omdat reserveringen voorrang hebben indien er niet genoeg plaatsen zijn.

Meld u aan bij mevrouw Tromp-Bos mjtrompbos@outlook.com of info@historischoudorp.nl

Plaats van handeling: Wijkcentrum De Oever, Amstelstraat 1, Alkmaar. Aanvang 20:00 uur, zaal open om 19:30 uur.