Burendag Oudorp
28 september


Burendag Nyenburgh

Het was even spannend wat het weer zou doen, maar gelukkig gooide dit geen roet in het eten. Het was droog met hier en daar een spat regen. We trapten af bij de Spar met pianomuziek van Michiel Hoogendijk. Hij speelde diverse muziek: van klassieke stukken tot meezingers. Een buurtbewoonster kroop ook even achter de piano van Michiel . Ook zij speelde wonderlijk mooi.

Het was een genoeglijke ochtend op het terras van de Spar.

Modeshows bij Janszoon

Rond elf uur dropen een aantal luisteraars af naar Janszoon voor een van de drie modeshows. Zeven modellen lieten verschillende sets zien, zodat de toeschouwer een idee heeft wat de mode voor dit najaar is. We zien als trend veel kleur en mooie prints. Naast jurken zie je veel overhemd jurken, truien en jasjes. De belangstelling voor de modeshow was zoals altijd groot. En nu is weer menig Oudorpse op de hoogte van de modetrends


Bij de Oldeburgh was er ‘s middags een optreden van Hans Baaij. Het was een gezellige middag. Het leek wel een bruiloftsfeest. Veel meezingen, dansen en de polonaise ontbrak ook niet. Naast de bewoners van de Oldeburgh waren er ook belangstellenden uit de buurt. Dit alles zorgde voor een hoop levendigheid en blije gezichten in de Oldeburgh

Burendag Schermereiland

Zaterdag 28 september 2019 was het burendag. Samen met bewoners van de straten Jaagpad, Scheepsjagerstraat, Oude Trambaan en klein stukje Eilandswal organiseerde we een borrel.

De bewoners namen zelf een hapje mee, drinken werd verzorgd. Ook waren er activiteiten voor de kinderen, zoals; een ballonnenartiest, springkussen, sjoelen en maskers kleuren. Bart en Aafke speelden live muziek. Helaas door het onstuimige weer weken we uit naar buurthuis De Wachter. Maar al met al was het een zeer geslaagde, gezellige dag. Een ieder die aanwezig was genoot met volle teugen.

Een buurtbewoner schrijft:

Leuke middag samen met de buren van het jongste deel Schermereiland. Door het weer uitgeweken naar het buurthuis waar  jong, oud, kinderen samen kwamen. Gezellig, onder het genot van een zelf meegebrachte lekkernij, in een aangename atmosfeer elkaar wat beter leren kennen.  De middag was zeer geslaagd en is zeker voor herhaling vatbaar. '

Burendag Oudorperplein

Op zaterdag 28 september was het weer zover: Burendag 2019! Wijkcentrum De Oever deed ook dit jaar weer mee. Dit keer in samenwerking met de Bibliotheek, de winkels op het Oudorperplein en het Heliomare College. Het thema was dit jaar ‘Heel Oudorp Bakt’.

De leukste of lekkerste taart

Aan de oproep om de mooiste, leukste of lekkerste taart te bakken, werd goed gehoor gegeven; 12 overheerlijke en prachtige taarten werden er ingeleverd. De jury had het er maar moeilijk mee, maar het lukte toch een winnaar aan te wijzen.

Deze winnende taart werd geveild voor het goede doel en daarna werden de overige taarten in punten verkocht.

Bij iedere punt taart kreeg men een tweede punt gratis voor bijvoorbeeld de buurman of buurvrouw. Het was tenslotte Burendag en we willen graag op deze manier een positieve bijdrage leveren aan de gezellige sfeer in de buurt. De opbrengst van alle taarten gaat naar Vereniging Oudorp Steunt KiKa.


Na de taartenwedstrijd was er nog genoeg te doen; zo werden er kinderen geschminkt, werden er cupcakes versierd en was er muziek, koffie en thee voor iedereen die langskwam. Het was een heel gezellige dag!