De Kinderkamer en de Voorleesdagen

Op woensdagochtend 23 januari kwamen de kinderen in pyjama naar De Kinderkamer aan de Merwedestraat. Daar werden ze verwend met een extra lekker ontbijt. Ook de medewerkers kwamen in pyjama en de slaapmutsen waren tevoorschijn getoverd.

Harry de kater

Dat alles in het kader van de Voorleesdagen, waaraan De Kinderkamer traditioneel actief meedoet. Die ochtend las Oma Wilma, gekleed in een ochtendjas, voor uit het boek “Een huis voor Harry” van Leo Timmers dat was uitgeroepen tot Prentenboek van het Jaar. Hij bedacht voor zijn nieuwste boek een aaibare hoofdpersoon: de dikke kater Harry met het kleine hartje. Harry gaat liever niet naar buiten, binnen is het veiliger. Tot Vera, de vlinder, hem vraagt om tikkertje te spelen. Dat wil hij wel. Maar hij raakt haar kwijt en weet niet meer waar hij is. Hoe vindt hij de weg terug naar huis?

De kinderen doen mee

Aan kinderen voorlezen deed Oma Wilma niet voor het eerst, dat was wel duidelijk door haar interactie met de hummeltjes tijdens het verhaal. “Oh, Vera is weg, weten jullie waar ze is?” De kinderen kijken in het rond “Ik zie het niet, echt weg”. Een enkeling komt dichterbij om nog eens goed naar Vera te speuren. “Nu weet ik niet meer waar ik woon” vertelt Oma Wilma dan. “Zien jullie een huisje met een bruine deur?” De vingertjes wijzen “Daar, daar”. En zo helpen de kinderen mee aan een mooi einde van het verhaal.

Meer activiteiten

De Kinderkamer organiseerde op 24 januari ook nog een interactieve voorstelling over Harry, verzorgd door de medewerkers van “Muziek op school”. Op vrijdag de 25e januari zijn enkele groepen kinderen op bezoek geweest bij de bibliotheek. De kinderen van De Kinderkamer krijgen de cultuur als het ware met de paplepel ingegoten.