Talent in zwembad Hoornse Vaart

Jonge talent van het Alkmaarse RTC Triatlon (Regionaal Trainingscentrum) en paralympische triatleten zoals Jetze Plat trainen wekelijks in zwembad Hoornse Vaart. De atleten zijn te vinden in het Alkmaarse 50-meterbad. Wij gingen met de triatlon talentcoach in gesprek.


Jelmer van Waveren, talentcoach bij de Nederlandse Triatlon Bond, traint vier keer per week met zijn atleten in het overdekte 50-meterbad bij de Hoornse Vaart. Jelmer: “We zijn dagelijks bezig met talentontwikkeling om de atleten verder te helpen zodat ze kunnen groeien als sporter en als persoon. Elke zaterdag trainen de jeugdleden in de leeftijd van 12 tot 20 jaar. Ze zijn competitief, maar er is ook tijd en ruimte voor humor. Ze hebben de ambitie om van sport hun beroep te maken, misschien zien we ze in de toekomst wel op de Olympische Spelen!


Het 50-meterbad van zwembad Hoornse Vaart is ideaal voor onze trainingen. Het bad wordt goed onderhouden en het personeel is behulpzaam. We hebben wel eens nieuwsgierige omstanders, maar daar gaan onze sporters sneller van zwemmen en er is meer dan genoeg ruimte in het bad. We trainen voor de triatlon op meerdere locaties in Alkmaar, we trainen in het zwembad van de Hoornse Vaart, maar ook buiten met hardlopen en fietsen en in de krachtruimte van Sportpaleis Alkmaar.”

Zwembad Hoornse Vaart

Sportcomplex Hoornse Vaart heeft 6 zwembaden waaronder een uniek 50-meterbad geschikt voor trainingen en wedstrijden maar ook voor recreatieve banenzwemmers, een golfslagbad, een 25-meterbad, instructiebad, een waterspeeltuin voor de allerkleinsten en in de zomer een buitenbad. Meer informatie: https://www.hoornsevaart.nl

Zwemmen, fietsen, hardlopen

Zwemmen, fietsen, hardlopen en meer: triatlon is een heel veelzijdige sport voor iedereen die van afwisseling en uitdaging houdt. Meedoen kan op ieder niveau en plezier staat voorop! Het jongerentalentteam is voor talentvolle jongeren tussen de 12 en 21 jaar. Je kan meedoen met een talentendag of een training. Sinds Rio de Janeiro 2016 – waar Jetze Plat namens Nederland goud won – maakt triatlon deel uit van het paralympische programma en wordt er wekelijks in Alkmaar getraind. Meer informatie: http://www.toptriathlon.nl

Inschrijving tweede editie
RAADHUIS Pinksterun geopend

Vanaf 5 februari opende de inschrijving voor de tweede editie van de RAADHUIS Pinksterun. Dit jaar organiseert Alkmaar Sport naast de Kidsrun, de 5 km en 10 km ook een businessrun voor bedrijventeams. De Pinksterun, een run dwars door de Oudorperpolder, vindt plaats op eerste pinksterdag, zondag 9 juni.


Het belooft een feestelijk evenement te worden. Jong en oud, beginner of ervaren; iedereen kan meedoen aan de run. Naast de sportieve insteek, staat het sociale aspect centraal.

Business Run

“Op verzoek van de deelnemers organiseren we dit jaar ook een Business Run,” vertelt een enthousiaste Marlou Zuurbier, coördinator bij Alkmaar Sport en organisator van de run. “Hoe leuk is het om deze run, dwars door de Oudorperpolder, samen met je collega’s te beleven? Samen lopen versterkt niet alleen de teamspirit, het is ook bewezen dat gezond en fit personeel het ziekteverzuim aanzienlijk vermindert en de productiviteit van collega’s verhoogt. Dus kom in beweging en ren mee!” Voor bedrijventeams bestaat de mogelijkheid om een pluspakket aan te schaffen met daarin naast een teamfoto en medailles voor alle deelnemers o.a. aanmoediging van het bedrijventeam door de speaker, T-shirts voor de deelnemers en een ontvangst op het terras met een eigen tafel.

Inschrijving

Inschrijven voor de RAADHUIS Pinksterun kan via www.raadhuispinksterun.nl. Deelname aan de Kidsrun (voor basisschoolleerlingen uit groep 1 t/m 8) is € 2,-. Deelname aan de 5 km bedraagt € 8,- en aan de 10 km € 12,-. Een bedrijventeam, bestaande uit 8 renners, betaalt € 100,- voor de 5 km en € 150,- voor de 10 kilometer run. De start en finishlocatie is bij v.v. Kolping Boys, de run sluit af met een Pinksterfeest.

Ladies Night in zwembad Hoornse Vaart

Op zaterdag 16 maart organiseert zwembad Hoornse Vaart van 18.30 tot 22.30 uur een Ladies Night boordevol activiteiten. Deze sportieve en gezellige avond is voor ladies only. Naast relaxen met een hapje van een drankje of genieten van de muziek van de live DJ, kunnen bezoekers deelnemen aan 5 aquafitness lessen. Daarnaast organiseert het bad voor het eerst in haar geschiedenis Zeemeerminzwemmen voor volwassenen. Tickets zijn voor €9,95,- verkrijgbaar via de website of de receptie van de Hoornse Vaart.

Relaxen en/of sporten

Dames worden tijdens de ladies night ontvangen met een welkomstdrankje terwijl een live DJ zorgt voor de muziek. “Lekker kletsen met vriendinnen onder het genot van een hapje en een drankje of samen losgaan op de beats van onze live DJ, alles kan tijdens deze ladies night,” aldus Daphne Kieft, instructeur bij de Hoornse Vaart en een van de organisatoren van deze avond. “Heb je zin in een lekkere workout, dan kan je meedoen aan een van de vijf aquafitnesslessen, Aquajoggen, Floatfit, Aquafit, Aquarobics en Tabaqua. En als je wilt, doe je ze natuurlijk gewoon allemaal!” vertelt Daphne enthousiast. Zowel in het golfslagbad als het 25-meterbad is geopend. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om te relaxen in de whirlpools, stoomcabines, zonnebanken of de onlangs bij het bad geopende Body Mind & Breath area.

Zeemeermin clinic voor volwassenen

Deze avond organiseert de Hoornse Vaart een Zeemeermin clinic voor volwassenen. Daphne: “Op onze social media werden wij regelmatig gevraagd om zeemeerminlessen voor volwassenen. De dames van de ladies night krijgen de primeur. We gaan het doen!”. Het bad heeft zeemeerminstaarten in diverse maten beschikbaar voor dames die deel willen nemen aan een van de zeemeermin clinics en willen ervaren hoe het is om als meermin door het water te bewegen.


Meer informatie

De ladies night vindt plaats op zaterdag 16 maart van 18.30 tot 22.30 uur in zwembad Hoornse Vaart. Tickets zijn voor €9,95,- verkrijgbaar via de kassa of via de website van het zwembad, www.hoornsevaart.nl/ladiesnight. Bij de eerste 50 online verkochte tickets is een goodybag inbegrepen.