Voor Mekaar Oudorp

Het informatiepunt Voor Mekaar Oudorp is weer open!

De zomervakantie is weer voorbij, het wijkcentrum en buurthuis zijn weer open en de activiteiten komen op gang. Na de beperkte openstelling van Voor Mekaar tijdens de zomerperiode zijn we nu weer gewoon 5 ochtenden per week geopend in Wijkcentrum De Oever en drie middagen per week in buurthuis De Wachter.

Bij het informatiepunt kan jong en oud terecht met allerlei vragen, bijvoorbeeld over zorg, welzijn, werk en financiën. De laatste tijd krijgen we veel vragen over energie(toeslag) en over het mantelzorgcompliment. Voor Mekaar helpt graag!

Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met het informatiepunt:

Wijkcentrum De Oever Amstelstraat 1 (072) 5117311 maandag t/m vrijdag 9.00 – 12.00 uur

buurthuis De Wachter Oudorperdijkje 65 (072) 5125595 ma, di en do 12.00 – 14.00 uur

Gezelligheids-Bakkie

Wijkcentrum De Oever, buurthuis De Wachter en Humanitas organiseren op donderdag 6 oktober, tijdens de week Tegen de Eenzaamheid, een Gezelligheids-Bakkie in Oudorp en op het Schermereiland!

Tijdens deze week staan ontmoeting en verbinding centraal.

Buurtbewoners, genodigden en spontane voorbijgangers zijn meer dan welkom om bij de Gio Koffie Truck een kopje koffie of thee te komen drinken en een gezellig praatje te maken.

De Koffie Truck staat van 10.30 – 12.00 uur naast Wijkcentrum De Oever; Amstelstraat 1 en van 13.00 – 14.30 uur staan we bij het pontje op het Schermereiland; Eilandswal

Wij hopen op een grote opkomst, u hoeft zich niet op te geven en de koffie staat klaar!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Humanitas 072 -540 18 00 of maatjes.nkl@humanitas.nl

Wilt u het mantelzorgcompliment voor 2022 aanvragen?

Alkmaar waardeert haar mantelzorgers en dat blijft niet bij mooie woorden. De gemeente onderstreept de waardering met het mantelzorgcompliment; dit is een bedrag van € 200,-

Het mantelzorgcompliment is een blijk van waardering voor de goede zorgen en is bedoeld voor mantelzorgers die meer dan 8 uur per week mantelzorg verlenen.

Alkmaarse zorgvragers kunnen één keer per jaar een compliment aanvragen voor hun mantelzorger.

Het aanvragen van het compliment kan van 1 augustus tot 15 december 2022. Dit kan o.a. via de website van de Gemeente Alkmaar: www.alkmaar.nl/mantelzorgcompliment.

Vind je het lastig om het formulier in te vullen of heb je vragen over het aanvragen? Je kan o.a. terecht bij Voor Mekaar Oudorp in Wijkcentrum De Oever, (072) 5117311, info@voormekaaroudorp.nl

Hoewel iedereen weer zo mag binnenlopen bij het wijkcentrum, vinden we het prettig als er vooraf een afspraak wordt gemaakt bij Voor Mekaar. Op deze manier weten we namelijk zeker dat we voldoende tijd en aandacht kunnen bieden.

Odensehuis: Diana van Weele

Hallo beste mensen in Oudorp,

Sinds 1 september werk ik bij het Odense huis in Wijkcentrum de Oever en ik wil me graag aan jullie voorstellen.

Mijn naam is Diana van Weele, 57 jaar. Met veel enthousiasme begin ik bij het Odensehuis. Ik heb gemerkt dat het een fijne plek is, die mensen met beginnende geheugenproblemen en hun netwerk veel te bieden heeft. Een plek waar je elkaar op een ontspannen manier kunt ontmoeten en actief bezig kan zijn met dingen die je aanspreken. Ik vind het belangrijk dat mensen zich welkom en op hun gemak voelen. Natuurlijk is er ook aandacht en ruimte voor vragen over beginnende geheugenproblemen en dementie en hoe je daar mee om kan gaan.

Ik heb heel veel zin om hier een bijdrage aan te leveren en jullie te gaan ontmoeten in het Odensehuis of in de wijk!

Over mezelf: ik ben opgegroeid in Den Helder en nu woon ik op Wieringen. Hier ben ik 3 jaar geleden naar toe verhuisd vanuit Amsterdam, waar ik de laatste jaren werkte als ambulant begeleider van zelfstandig wonende ouderen en volwassenen. Het bevalt me goed om te wonen in Noord-Holland: heerlijk om het strand en de zee zo dichtbij te hebben.

Alkmaar ken ik vooral uit mijn jonge jaren toen ik daar met vriendinnen naar toe ging om te winkelen en uit te gaan. Ik vind het een mooie en vriendelijke stad, waar ik graag kom.

Het Odensehuis in Wijkcentrum De Oever is geopend op dinsdag- en donderdag van 12:00 uur tot 16:00 uur. Als u nieuwgierig bent geworden of denkt dat zou iets voor mij zijn: kom dan eens langs voor een kop koffie of thee, u bent van harte welkom.