Hortus Alkmaar

Hortus Herfstmarkt op 9 oktober 2022

In de herfst maken wij mensen zich op voor de winter, net als de natuur. Er is die dag een markt waar van alles te koop is om het behaaglijk en gezellig te maken. Denk aan vilten sjaals, wollen kussens en omslagdoeken en eten en drinken waar je het lekker warm van wordt, zoals soep en wijn. U kunt biologische producten kopen, zoals planten, zaden, honing en boerenproducten uit de regio. Tot slot zijn er lekkere geuren en keramiek te koop.

Met het inleveren van een tegel bij de ingang, krijgen bezoekers 1 gratis entree per gezin. Dit is een actie van het project Steenbreek (onderdeel van Hortus Alkmaar) om bezoekers te stimuleren zoveel mogelijk te vergroenen.

Er zijn gratis rondleidingen door de tuin onder leiding van natuurgidsen. Een tuinexpert leert je hoe je je tuin het best winterklaar maakt. Met nog even een slag om de arm gaan we het ook hebben over het oogsten en schonen van zaden. In de herfst is dat één van de hoofdactiviteiten bij Hortus Alkmaar. Kinderen kunnen zich laten schminken en een (kabouter)speurtocht doen.

Datum: zondag 9 oktober 2022. Tijd: 12.00 - 17.00 uur Adres: Berenkoog 43 (op industrieterrein De Beverkoog), 1822 BH Alkmaar Entree: € 5,- voor volwassenen, kinderen tot en met 12 jaar gratis, kinderen 12 t/m 15 jaar, scholieren, studenten € 2,50.

Bijzonder concert ARquatic op 25 september

Als afsluiter van de reeks zondagmiddagconcerten brengen we iets nieuws: ARquatic. Zij combineren (klassieke) pianomuziek met augmented reality (natuurbeelden).

Stel je voor: je bent omringd door het rijke groen van een prachtige tuin, waar live piano en elektronische muziek opklinken. Voor je ogen zie je hoe een wondere digitale plantenwereld zich uit je smartphone losmaakt en zich elegant wuivend mengt met de vegetatie rondom. Dat is wat ARquatic je laat beleven. Het initiatief is deel van Veinbergs en Noriega’s CodeKlavier project, waarbij de pianist kan coderen (de beelden kan programmeren) via zijn instrument.

Pianist Anne Veinberg en live coder Felipe Ignacio Noriega verlengen je zomergevoel met prachtige muziek van Einaudi, Gershwin/Wild en van henzelf. Daarnaast spelen ze ARquatic - een interdisciplinaire livemuziek ervaring met levende Augmented Reality (AR) beelden, te zien op uw eigen telefoon.