Stoeptegel wandelroute

Dinsdag 22 september om 19.00 uur opent Alkmaar Sport de nieuwe wandelroute die onlangs, in samenwerking met Stadswerk072, is aangebracht op de stoeptegels in Alkmaar.

De 5 kilometer lange route leidt de wandelaar onder andere door Oudorp en langs de Noorderkade en is één van de routes die normaliter tijdens de avond4daagse gelopen wordt. Tijdens de opening kan een klein aantal wandelaars meelopen met de officiële openingswandeling, onder leiding van Klaar Mee – Loop Mee wandelcoach Pauline.

Het vastleggen van de avond4daagse route op de Alkmaarse straattegels is een project uit het Alkmaarse sportakkoord. “Nu na de coronatijd de ruimte er weer is om te bewegen, is wandelen bij uitstek een geschikte activiteit. Het is laagdrempelig, je kan gemakkelijk afstand tot elkaar houden en je kan het doen op een moment dat het jou uitkomt,” aldus Mirjam van der Welle, sportcoördinator bij Alkmaar Sport.

De wandelroute wordt 22 september om 19.00 uur geopend met een wandeling die start op de Noorderkade. Tien personen kunnen zich hier gratis voor aanmelden via www.alkmaarsport.nl/stoeptegelroute. Op deze pagina vindt u ook een overzicht van de wandelroute. Aan de opening is ook een actie gekoppeld voor degenen die de 19e niet mee kunnen lopen: Wie in september of oktober de route wandelt en dat vastlegt met een foto, maakt kans op een strippenkaart van Klaar Mee – Loop Mee, de wandelgroepen van Sport Vitaal die bijna dagelijks wandelen in Alkmaar. De foto kan ingestuurd worden via sportvitaal@alkmaarsport.nl óf deel deze (openbaar) op social media met #alkmaarsport #stoeptegelroute.