Munnikenweg 750 jaar

Op zaterdag 24 september is de Munnikenweg jarig en dat gaat niet onopgemerkt voorbij zoals blijkt uit het uitgebreide programmaboekje.

Het buurtcomité is maandenlang bezig geweest om er een echt feestelijke dag van te maken met allerlei activiteiten. Zo zal de buurt opgesierd worden met een honderden meters lang lint van zelfgemaakte vlaggetjes in tientallen kleuren en vormen.

Op de dag zelf wordt er ook genoeg georganiseerd voor de buurtbewoners.

’s Ochtends zijn er natuurwandelingen door de Oudorperhout aan de hand van gidsen van de gelijknamige stichting en ’s middags is er een rondwandeling rondom de Munnikenweg en haar monumenten door de Stichting Historisch Oudorp.

Het gezelschap “De Thuisblijvers” doet op zaterdagmorgen de Munnikenweg aan om een gezellig programma met voorbijgangers te maken in een vrolijke huiskamersfeer.

In de middag komt het Trompetterkorps Alkmaar de hele boel opvrolijken en kijken we uit naar de komst van graaf Floris de Vijfde die acte de preseance geeft om bewoners en genodigden, waaronder burgemeester Anja Schouten, middels een ongetwijfeld gloedvolle toespraak te feliciteren met zijn eigen weg.

Stadsarcheologe Nancy de Jong-Lambrechts zal de buurtbewoners deelgenoot maken van haar meest recente opgedane kennis over de weg en zijn kastelenomgeving.

Voorts zullen er twee primeurs worden gelanceerd en dat betreffen een kleurige duizend stukjes legpuzzel van Albert Heijn Oudorp en een bijzondere kruidenlikeur van Wijnhuis Oudorp, beiden met de Munnikenweg als vrolijk onderwerp.

Daarnaast wordt de Munnikenweg foto expositie in de OKB-boerderij geopend die vervolgens daar nog een hele week te bezichtigen is. Vervolgens gaat die op tournee naar verschillende Oudorpse instellingen.

Er worden door de gemeente Alkmaar ook nog twee zitbankjes geplaatst zodat fietsende voorbijgangers voortaan in alle rust de omgeving van de Munnikenweg op zich kunnen laten inwerken.

De dag wordt afgesloten met een buurt barbecue voor alle bewoners.