Kort nieuws Oudorp

DURV! loopt € 2.267,- bij elkaar voor speeltuin OKB

Op donderdag 4 juli 2019 reikten Sani en Aya een cheque uit van € 2.267,- aan speeltuinvereniging Ons Kinder Belang (OKB) in Oudorp. Dit mooie bedrag hebben alle leerlingen van DURV! School Amstelstraat samen opgehaald tijdens een sponsorloop op 27 juni. Namens OKB kwam Cretienne Hoekman de cheque in ontvangst nemen. Zij was overrompeld door het mooie bedrag dat de leerlingen bij elkaar hebben gebracht.

Goed doel

Sylvia Langeveld, adjunct-directeur van DURV! School Amstelstraat legt uit: “De leerlingen van de leerlingenraad kwamen met het plan om een sponsorloop te organiseren voor een goed doel. Dat was snel gevonden! Veel kinderen van DURV! Spelen regelmatig in de speeltuin aan de Munnikenweg.” Sylvia vervolgt: “Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen betrokken zijn bij de maatschappij. Het is goed dat zij weten dat vrijwilligers de speeltuin draaiend houden en dat daarvoor geld nodig is.”

Mooie opbrengst

De leerlingen hebben enorm hun best gedaan om tientallen sponsoren te werven en hun rondjes te lopen. Een team van leerkrachten en ouders heeft de sponsorloop voorbereid, uitgezet en begeleid. De leerlingen zorgden ook voor extra inkomsten door gezonde hapjes en drankjes te verkopen op het plein. Daarvoor sponsorde Elektropartners het fruit. Gezamenlijk kon iedereen terugkijken op een mooie dag met een geweldige opbrengst!

Zomertour Dag & Dauw

Dag en Dauw organiseert op 15 augustus een extra activiteit.

Philip Friskorn houdt dan een lezing over “Intelligente Vogels”. Philip is een professioneel natuurfotograaf. Zijn belangrijkste werkgebieden zijn Nederland, Scandinavië, Noord-Amerika, Japan en het Caribisch gebied. Door veel naar dezelfde plek terug te keren, duikt hij diep in zijn onderwerp. Als fotograaf is hij altijd op zoek naar drie elementen: “schoonheid, licht en emotie”.

Als extraatje kunt u daarna meegaan met een korte wandeling in de Oudorperhout onder leiding van Hans Schouten van de Stichting Oudorperhout.

Spreekt de lezing u aan, kom dan op 15 augustus naar De Oldeburgh. Het begint om 10:00 uur en duurt tot 11:30 uur. De kosten bedragen € 5,- inclusief koffie of thee.