Nieuws van de Stichting Historisch Oudorp

OPNIEUW GRONDRADARONDERZOEK IN DE OUDORPERPOLDER

Op 10 juli is weer geofysisch onderzoek uitgevoerd naar de kasteelterreinen van de Nieuwburg en de Middelburg en het weiland waar vorig jaar het Karmelietenklooster werd ontdekt. In dat weiland werden ook vreemde onbekende structuren gevonden die nu nader worden onderzocht. Archeologe Nancy de Jong van Erfgoed Alkmaar is de vrouw die alle informatie straks moet uitpluizen. Zij vindt het allemaal heel spannend en raadt ons aan in de komende tijd de media te volgen want zij verwacht mooi nieuws.


Expositie in museum Huis van Hilde in Castricum

Later dit jaar houdt het Huis van Hilde een expositie genaamd “Ridders en kastelen”. Naar verluidt krijgen de onderzoeken naar de kastelen in het Oudorpse groengebied een prominente plek op deze tentoonstelling.

In de video heeft Anouk Veldman van het Huis van Hilde een gesprek met Nancy de Jong en met Christel, de projectleider Tentoonstellingen van het Castricumse museum.

NIEUWE WEBSITE

Onlangs heeft de Stichting Historisch Oudorp haar website vernieuwd. De verwachting is dat de nieuwe site de communicatie met donateurs, en andere in geschiedenis geïnteresseerden, zal vergemakkelijken. Regelmatig kunnen wij nu nieuwsbrieven mailen en daarnaast zijn de mogelijkheden vergroot om nieuws op te nemen in de site. Uiteraard blijven wij ook via Facebook communiceren. Na de lancering starten wij met een beeldbank. Deze verkeert nu nog in een proeffase en zal langzamerhand worden gevuld, naar wij hopen met medewerking van veel (oud)bewoners van het dorp.