Kolping Boys Heren 1 – een 1e klas team


“Kampioen worden was het eerste elftal van Kolping Boys niet gegund. Deze eer kwam toe aan de VV Zouaven uit Grootebroek.
Zij promoveerden rechtstreeks
naar de eerste klasse.

Maar de toppositie in de 3e competitieperiode gaf de Oudorpers het recht om te strijden voor de tweede promotieplaats. ”

De eindspurt

Het ging niet allemaal van een leien dakje. Kolping Boys deed het goed in het begin van de competitie. Daarna vielen zij wat terug en de kansen op promotie leken te vervliegen. Echter de eindspurt van de Boys was magistraal. Zij grepen de enig overgebleven mogelijkheid om te promoveren door de derde periodetitel te pakken.


Dat betekende een beslissingswedstrijd tegen VV Assendelft. Ook die wedstrijd was niet makkelijk. Tweemaal keken de Oudorpers tegen een achterstand aan. Evenzoveel keer kwamen de Boys, door doelpunten van Joachim Berkhout, goed terug en kon men hoop houden op een overwinning. Na 90 minuten voetbal stond een gelijk spel op het scorebord, 2-2. In de verlenging maakten de Oudorpers het toch netjes af. Rik Klaver, Joey Kooge en Jur Bruin maakten er 5-2 van.

Het eerste herenteam van Kolping Boys speelt volgend seizoen in de Zondag 1e klasse A, KNVB District West 1. Een bijzondere prestatie. Gefeliciteerd!


De foto’s zijn ter beschikking gesteld door Ron Hilhorst, de clubfotograaf van Kolping Boys.

KOLPING BOYS