Advertorial

Haar,
de ontmoeting van schoonheid, gezondheid en duurzaamheid

DUURZAAMHEID, GEZONDHEID EN SCHOONHEID

Denise Ruiter is een vrouw met een missie. De kernwoorden daarbij zijn duurzaamheid, gezondheid en schoonheid. Zij wil in haar pas geopende kapsalon mensen kennis laten maken met haarkleuring en verzorgingsproducten in de meest biologische vorm. “Mijn doel is om mensen heerlijk in de watten te leggen en dit zonder chemische stoffen. Denise: “Je ademt ze in of zij komen via de huid het lichaam binnen. Heel vaak leidt dat tot allergieën of andere problemen. Of die stoffen komen in het riool terecht en dan is het nog maar de vraag of de waterzuiveringsinstallaties in staat zijn die verontreiniging er weer uit filteren. 

In haar kapsalon gebruikt ze daarom alleen producten die bijdragen aan de gezondheid van haar klanten. De haarkleuringen bevatten bijvoorbeeld alleen biodynamische ingrediënten en biologische oliën en zijn zonder ammoniak op basis van illipe boter. 


Denise wil ook duurzaam werken. “Ja, alle verpakkingen zijn van barnsteen amberglas of gerecycled aluminium. Deze zijn oneindig recyclebaar. En er is een refill-bar waar de lege originele verpakkingen opnieuw gevuld kunnen worden. Dat spaart kosten en materialen”.

Vroeger en nu

“Deze manier van werken verschilt ontzettend van wat ik destijds heb meegekregen bij mijn kappersopleiding” zegt Denise. “Daar kwamen nog allerlei chemische producten voorbij en ik wist ook nog niet beter. Mijn keerpunt kwam toen ik moeder werd. Dan zoek je voor je kind naar de beste producten die er zijn. En op een gegeven moment doe je dat voor het hele huisgezin. Je gaat bewuster leven, met als logisch gevolg dat je er ook toe komt om voor de klanten het beste te willen. Daarbij let ik er wel op dat het allemaal betaalbaar blijft voor de mensen. Het mooie is dat de klanten de hoge kwaliteit van de artikelen daadwerkelijk ervaren en waarderen”. 

De tijdgeest

Denise merkt dat haar visie past bij wat mensen tegenwoordig bezielt. “Ze willen onze planeet mooi en gezond houden en beschermen. Hetzelfde geldt voor hun eigen lichaam. In mijn kapsalon wil ik daar graag aan bijdragen.


Beverkoog 35, unit 1:12 in De Ondernemerstuin

Tel. 06 510 00 479


Atelier
PUUR-HAAR

Deel deze pagina