Kort nieuws Oudorp

Inloopbijeenkomst nieuwbouw revalidatiecentrum Magenta Zorg

Magenta Zorg nodigt u graag uit voor een inloopbijeenkomst over de beoogde nieuwbouw van Revalidatie en Behandeling van Magentazorg.


De inloopbijeenkomst vindt plaats op dinsdag 3 maart tussen 18.00 en 20.30 uur. In het huidige pand van Revalidatie Alkmaar aan de Jupiterstraat 10 in Oudorp.


Tijdens deze bijeenkomst tonen we onze plannen voor de nieuwbouw met beeldmateriaal. Ook geven we inzicht in de bouwplanning, het parkeren, archeologie en het groen. De architect, manager vastgoed én de directeur van het revalidatiecentrum zullen aanwezig zijn om al uw vragen te beantwoorden.

Lezing Stichting Historisch Oudorp “Rondom Oudorp”

U gaat kennismaken met, of herinneringen ophalen over Oudorp van 1960 en eerder. Nog nooit vertoonde beelden van rondom Oudorp zullen de revue passeren door middel van de moderne toverlantaarn. Joop Duinmeijer zal alle beelden toelichten, maar hoort ook graag aanvullingen van mensen die meer kunnen weten.


Kom naar het feest van de historie en de ontmoeting op zaterdag 21 maart om 20.00 uur, in Wijkcentrum De Oever, Amstelstraat 1. 

De zaal is open vanaf 19.30 uur.

De entree is slechts € 3,50 p.p. tenzij u al donateur bent van de Stichting Historisch Oudorp. In dat geval betaalt u slechts € 1,00 p.p.


Wij verwachten veel mensen. Het is daarom noodzakelijk dat u zich aanmeldt voor deze mooie avond door plaats te reserveren via: mjtrompbos@outlook.com of info@historischoudorp.nl

Meer weten of donateur worden voor een tientje per jaar? www.historischoudorp.nl Tot ziens op 21 maart!

Tijd voor een toetje | Panel jonge mantelzorgers

Woensdag 26 februari organiseert het Mantelzorgcentrum een panel voor jonge mantelzorgers vanaf 15 jaar. Naast het eten van een toetje brainstormen we over zaken die voor hen belangrijk zijn. Bijvoorbeeld wat er nodig is zodat zij op de been kunnen blijven.

Ben je een jonge mantelzorger en wil je jouw stem laten horen. Meld je dan aan via info@mantelzorgcentrum.nl of via whatsapp: 06 – 21 37 78 34

Jonge mantelzorgers zijn jongeren (t/m 24 jaar) die opgroeien met een gezinslid dat hulp nodig heeft. Dit kan een ouder, broer of zus zijn. Het gezinslid heeft een chronische ziekte, lichamelijke of verstandelijke beperking, een psychische aandoening of een verslaving. Jonge mantelzorgers zijn vaak onzichtbaar en worden niet altijd als zodanig herkend. Het mantelzorgen is namelijk niet alleen het zorgen voor een ander in de vorm van praktische en emotionele steun, maar ook zorgen maken om iemand.

Aanmelden

Het panel is op woensdag 26 februari vanaf 19.00 uur. Mantelzorgers uit Alkmaar, Den Helder en Schagen zijn van harte welkom in het kantoor van het Mantelzorgcentrum, Witte Paal 347 in Schagen. Reiskosten worden vergoed. Deelname aan het panel is gratis, maar aanmelden is noodzakelijk. Dit kan via info@mantelzorgcentrum.nl

Groot concert op 8 maart om 15:00 in Witte kerkje, De Terp, Oudorp

Datum: 8 maart, aanvang 15:00u


Dirigente en operazangeres Elena Syssojeva ( www.elena-syssojeva.com) leidt het concert met bekende klassieke muziek.

Russische/ Nederlandse musici stellen 2 koren voor: Projectkoor "La Forza del Canto"en gemengd koor "Amarilli" met mooie werken o.a.van Rossini, Verdi, Mozart, Tchesnokov, Schubert.


De koorwerken wisselen af met solozang van verschillende mooie klassieke stemmen: sopraan, mezzo, alt, bas, countertenor. De solisten zingen duetten en aria's , liederen en ensemble van Rimsky- Korsakov, Tschaikovsky,Vivaldi, Bizet , Bach en ook volksmuziek.


Informatie en kaartenverkoop via website : www.muziektheaterlascalanobile.nl

Paasviering wordt kinderfeest

Ook dit jaar organiseren wij weer eieren zoeken in Het Groene Hart, ditmaal op tweede Paasdag maandag 13 april van 10.30-12.00. Dit jaar is er naast het zoeken van eieren ook de mogelijkheid om spelletjes te spelen, de Paashaas te ontmoeten, een glitter-tattoo te laten zetten door een professional glitter-artiest, te laten schminken en komt de Clown en de Koffer de meest bijzondere ballon-kunstwerken maken.


Meld je aan t/m 11 april via oudorpevents@gmail.com zodat de paashaas weet dat jij ook komt.