Bouw gestart van Westfriese Poort

In maart van dit jaar is Vink Bouw na een lange voorbereidingsperiode daadwerkelijk begonnen met de nieuwbouw op de hoek van de Eilandswal en het Oudorperdijkje. Het project bestaat uit 21 appartementen en een ondergrondse parkeergarage. Het nieuwe woongebouw ligt aan het Noord-Hollands kanaal en vormt straks de nieuwe entree van de woonwijk. De woningen kijken uit op het IJkgebouw en het Victoriepark.

Om het bouwterrein goed bereikbaar te maken voor het zware vrachtverkeer, en toch de Eilandswal open te houden voor de bewoners, is een tijdelijke op- en afrit aangelegd van het Oudorperdijkje naar de Nieuwe Schermerweg.

De eerste actie van de bouw was het slopen van het woonhuis op het Oudorperdijkje. Daarna is de damwand geslagen die nodig is voor het graven van de bouwput voor de parkeergarage. Op dit moment zijn de graafmachines bezig met dit grondwerk.

Al met al zal het medio 2021 worden voordat het project geheel is gerealiseerd en de bewoners hun nieuwe woning kunnen betrekken. Er zijn nog enkele woningen beschikbaar in het project, kijk voor het beschikbare aanbod op www.dewestfriesepoort.nl.