Mantelzorgcentrum: digitale hulplijn voor mantelzorgers

Dat de coronacrisis de digitalisering naar een nieuw niveau helpt, is goed merkbaar bij het Mantelzorgcentrum. De digitale ontmoetingsgroepen zijn gestart, tot groot genoegen van de mantelzorgers die dit moesten missen door de crisis. Directeur Truus Oud: “Zij snakken, vooral nu, naar ontmoeting, informatie en tips. Daarom is de ontmoetingsgroep nog maar het begin van ons digitale aanbod.” Algemene informatie op de website of via de nieuwsbrief helpt de mantelzorger op weg, maar roept vaak wel specifieke vragen op. Oud: “De komende tijd organiseren we webinars met verschillende onderwerpen. Een van de thema’s is het persoonsgebonden budget (pgb), waar veel mantelzorgers vragen over hebben. Maar ook werkende mantelzorgers en mantelzorgers die zorgen voor een 17-jarig kind met een beperking worden bediend. Uiteindelijk komen alle thema’s aan bod.”

Het aanbod van de digitale activiteiten staat op de website: www.mantelzorgcentrum.nl/activiteiten Mantelzorgers die bij ons staan ingeschreven ontvangen hierover automatisch bericht. Inschrijven kan via www.mantelzorgcentrum.nl/aanmelden Ons bellen kan natuurlijk ook: 0224 – 74 50 59

Mantelzorgcentrum actief betrokken bij coronatest

Het Mantelzorgcentrum zet, in samenspraak met GGD Hollands Noorden, extra in om de vragen op te vangen die mantelzorgers hebben over de coronatesten die de GGD aanbiedt aan mantelzorgers. Vragen over de gang van zaken rond de test, over beschermende middelen maar ook het regelen van hulp bij ziekte, vervanging van de mantelzorger, hebben prioriteit bij het Mantelzorgcentrum. Mantelzorgers die vragen hebben, nemen contact op met het Mantelzorgcentrum: 0224 – 74 50 59 Met de coronatest komt er een einde aan onzekerheid van veel mantelzorgers. Mantelzorgers willen blijven zorgen, maar zijn vaak bang hun naaste te besmetten. Bovendien hebben zij veel vragen. Mantelzorgers die corona gerelateerde klachten hebben, melden zich aan via de website van GGD Hollands Noorden: https://www.ggdhollandsnoorden.nl/infectieziekten/coronavirus/teststraat.aspx De tussenkomst van een huisarts is niet nodig.