Oudorp krijgt Open Padeltoernooi én internationaal FIP Gold toernooi

Padeltoernooi

Padel is één van de snelst groeiende sporten en sinds het derde kwartaal van 2021 zijn er ook in Oudorp drie padelbanen te vinden. Naast de tennisbanen van TVO Oudorp liggen deze opvallende blauwe kunststof banen en vrijwel iedere avond zijn ze volledig bezet.

De populariteit van de padelsport is dus ook in Oudorp enorm. "Veel tennissers vinden de weg naar padel maar zelfs mensen die nog nooit een racket in de hand hebben gehad zien we plezier beleven aan deze sport", zegt Johnny van Bochove, lid van de Oudorpse padelcommissie en spelend lid van de padelverenigingen TVO in Oudorp én TPC Daalmeer in Alkmaar.

De padelcommissie van TVO Oudorp zag de behoefte aan een mooi toernooi waar ook spelers van andere clubs aan mee kunnen doen. Hiervoor zochten zij met succes naar sponsoren en zo zal er van 11 juni t/m 19 juni de eerste editie van het BB Assurantie Service Padel Open toernooi zijn. De ambities zijn groot in Oudorp, "maar we beginnen rustig, waarbij gezelligheid en het neerzetten van een goed toernooi belangrijk is", laat TVO-bestuurslid, en lid van de Oudorpse padelcommissie, Robert Bos weten. Bos speelt zelf al meerdere jaren padel, zijn zoon Giovanni is één van de padeltrainers bij TVO Oudorp en behoort als speler ondertussen tot de nationale selectie. "Dit jaar is het BB Assurantie Service Padel Open een P100 toernooi zijn. De intentie is door te groeien naar een P250 toernooi, waarbij de Nederlandse (sub)top punten voor de nationale ranglijst kan behalen", aldus Van Bochove. "Er wordt gespeeld op verschillende niveaus en rond het toernooi zal het een en ander georganiseerd worden zoals onder andere een feestavond", vult Bos aan. Iedereen die wil komen kijken is van harte welkom. In de weekenden zal er de gehele dag gespeeld worden, op doordeweekse dagen uitsluitend in de avonduren. Twee weken na dit eerste toernooi wordt in Alkmaar van 27 juni t/m 3 juli een padel FIP Gold toernooi gespeeld. FIP (Federacion Internacional de Padel) Gold is één van de hoogste internationale toernooien. Er worden spelers verwacht uit de top 100 van de wereldranglijst en de Nederlandse top zal hier zeker acte de presence geven. De kwalificaties en (eerste) wedstrijden in het hoofdtoernooi spelen zij op de banen van TPC Daalmeer én TVO Oudorp. Van Bochove: "Voor de Nederlandse top is het leuk zich te meten met wereldtoppers, vooral het niveau van de Spanjaarden is in deze sport uitzonderlijk hoog. Dat is ook voor de toeschouwers geweldig om te zien." Bij TVO Oudorp worden deze topwedstrijden gespeeld van 27 t/m 29 juni 2022.