Voor Mekaar Oudorp Nieuws

Voor Mekaar Oudorp biedt informatie, advies en praktische hulp. Bij Voor Mekaar kan jong en oud met allerlei vragen terecht. Ook tijdens de lockdown is Voor Mekaar bereikbaar voor vragen van buurtbewoners! Als er bijvoorbeeld hulp nodig is bij boodschappen, vragen zijn over brieven of regelingen zijn, of wanneer mensen een praatje willen. Normaal gesproken kan men zo binnenlopen bij Voor Mekaar, dat gaat nu natuurlijk anders. Voor Mekaar is telefonisch en per mail te bereiken. Daarnaast kan er ook een afspraak gemaakt worden om te videobellen. Wanneer we er niet uitkomen via de telefoon, mail of videobellen dan kunnen we een afspraak maken in het wijkcentrum of buurthuis. Het Informatiepunt Voor Mekaar is van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 13.00 uur te bereiken via de receptie van Wijkcentrum De Oever, (072) 5117311 Ook in buurthuis De Wachter biedt Voor Mekaar Oudorp hulp. Op maandag, dinsdag en donderdag, tussen 11.00 en 15.00 uur, is de sociaal cultureel werker in het buurthuis aanwezig om vragen te beantwoorden. De Wachter is bereikbaar via 0623785005 of scw@buurthuisdewachter.nl info@voormekaaroudorp.nl www.voormekaaroudorp.nl

Odensehuis Alkmaar

Odensehuis Alkmaar is een informatie- en ontmoetingsplek voor mensen met (beginnende) dementie en geheugenproblemen, mantelzorgers en hun familie en vrienden. Er is ruimte voor ontmoeting, ondersteuning, activiteiten en advies. Iedere dinsdagmiddag van 12.00 tot 16.00 uur in wijkcentrum De Oever, Amstelstraat 1 in Alkmaar. We starten met een lunch waarna de bezoekers meedoen aan activiteiten in het wijkcentrum of in de wijk op basis van hun persoonlijke belangstelling, ervaring en talenten. Eigen bijdrage voor deze middag is € 4,50. (betaling mogelijk met het tegoed van de AlkmaarPas). Verwijzen of meer willen weten, dan kunt u mailen naar odensehuis@de-oever.nl of bellen met het wijkcentrum (072) 511 73 11. Vanwege de coronamaatregelen werken we op afspraak en vragen we cliënten vooraf zich aan te melden.

Coördinator Odensehuis Daniélle Onderwater

Het Taalhuis komt naar Wijkcentrum De Oever

Het Taalhuis en Wijkcentrum De Oever bundelen hun krachten. Bij het wijkcentrum komen regelmatig mensen die hun taal willen verbeteren, daarom bestaat de samenwerking met het Taalhuis al enige tijd. Zodra De Oever haar deuren weer mag openen, zal het Taalhuis fysiek aansluiten bij de spreekuren van Voor Mekaar Oudorp. Het Taalhuis is er voor iedereen die het lezen, schrijven en spreken van de Nederlandse taal wil verbeteren. Maar ook voor het verbeteren van rekenen en computervaardigheden biedt het Taalhuis hulp. De computervaardigheden zijn van cruciaal belang geworden tijdens de coronacrisis, de behoefte aan hulp op digitaal gebied is dan ook flink gestegen. Vooral senioren hebben vaak hulp nodig om in contact te blijven met familie en vrienden en om praktische zaken te regelen. Vooral de wens om te kunnen videobellen, whatsappen en online boodschappen te doen is erg toegenomen. Dit is lastig voor mensen die (nog) niet digitaal vaardig zijn. Gelukkig is er hulp mogelijk. Voor Mekaar, het Taalhuis maar ook andere organisaties bieden hulp aan op dit vlak. Dus heeft u vragen, bel dan gerust. (072) 511 7311 (maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 13.00 uur)