Tweede Kamerverkiezingen 2021

15, 16 en 17 maart

Het is bijna zo ver: de Tweede Kamerverkiezingen. Vanwege het coronavirus loopt deze anders dan normaal. Wat is er anders?

  • Kiezers van 70 jaar en ouder mogen per brief stemmen
  • Op drie dagen zijn stembureaus geopend:maandag 15, dinsdag 16 en woensdag 17 maart
  • Veel stembureaus zijn op een andere locatie
  • Op alle stembureaus gelden en hanteren wij de coronamaatregelen

Waar en wanneer kan ik stemmen?

U ontvangt een stempas. Op deze stempas staat een stembureau bij u in de buurt. Dat is in veel gevallen een ander stembureau dan u gewend bent. Zo zijn er deze verkiezing geen stembureaus in verzorgingshuizen en scholen.   De meeste stembureaus zijn goed toegankelijk voor mindervaliden. Achter de naam van het stembureau is te zie hoe de toegankelijkheid is. Is een stembureau voor u niet goed toegankelijk? Dan kunt u naar één van de andere stembureaus. 

Op woensdag 17 maart zijn dit de stembureaus in uw omgeving: 

Op maandag 15 en dinsdag 16 maart zijn in de gemeente al tien stembureaus geopend.

Dit is vooral bedoeld voor kiezers uit kwetsbare groepen. Een stembureau dat dan open is:

Een overzicht van alle stembureaus op alle drie de verkiezingsdagen vindt u op de kandidatenlijst die rond 4 maart wordt bezorgd en op www.alkmaar.nl/verkiezingen Bezorgdatum Bezorging van de stempassen (70-) en stempluspassen (70+): 26-27 februari Bezorging van de kandidatenlijsten: 3-4 maart Bezorging van de briefstembiljetten met uitleg bij kiezers ouder dan 70 jaar: 5-6 maart

Meer weten of onbeantwoorde vragen over de verkiezingen?  In de Stadskrant en op onze website www.alkmaar.nl/verkiezingen vindt u nog veel meer informatie over de verkiezingen.