STEENBREEK ALKMAAR


Stenen eruit, groen erin!

Dinsdag 18 mei


Wijkcentrum De Oever van 10:00 – 13:00 uur

Donderdag 20 mei


Buurthuis De Wachter van 10:00 – 13:00 uur

Hortus Alkmaar organiseert samen met wijkcentra, waaronder Wijkcentrum De Oever en buurthuis De Wachter, acties onder de naam ‘Steenbreek Alkmaar’. Het doel is bewoners bewust te maken van de voordelen van een groenere tuin en te zorgen voor minder stenen in de tuinen.

Groenere tuin = Groenere wijk!

Wat zijn de voordelen van een groenere tuin? Allereerst vergroot het de leefbaarheid van de wijk. Een groene wijk, met gevarieerde beplanting en niet te veel stenen, is een gezonde wijk waarin het prettig wonen is. Ook verbetert een groenere tuin de biodiversiteit, zeker als het gaat om bijen, vlinders en vogels, en maakt dat het regenwater gemakkelijker wegloopt. Zo voorkom je wateroverlast. Een hete zomer? Dan zorgt een groene tuin voor meer koelte in uw tuin. Kijk rond in uw eigen tuin. Zijn al die tegels echt nodig? Houd gebrek aan tijd of geld u tegen om meer groen te planten in uw tuin? Of denkt u dat u groene vingers nodig hebt om een tuin aan te leggen? Soms kunnen kleine acties al een heel verschil maken. Steenbreek is daar een goed voorbeeld van!

Landelijke Zaaidag

Op donderdag 22 april 2021 is het Landelijke Zaaidag voor bijen en vlinders. Dan kunnen kinderen van 4 tot 12 jaar een bloempot komen versieren bij Wijkcentrum De Oever en Buurthuis De Wachter tussen 14:00 en 16:00 uur. Deelname is gratis, maar aanmelden is wel noodzakelijk. Per mail receptie@de-oever.nl of scw@het-schermereiland.nl doe het snel, vol = vol. Voor de kinderen ligt vanaf donderdag 15 april een leuke kleurplaat klaar. Maak daar een prachtig mooi kunstwerk van en lever deze uiterlijk op 22 april weer bij ons in, dan maken wij er een mooie expositie van. De mooiste kleurplaat krijgt een prijs! Ook kunnen bewoners op donderdag 22 april tussen 14:00 en 15:30 gratis een zakje biologische zaadjes ophalen bij Buurthuis De Wachter en Wijkcentrum De Oever. Het zaaien van het bloemmengsel draagt bij aan het behoud van de bijen. Kom op tijd want op = op.

Lever je tuintegel in voor een gratis plantje

Op dinsdag 18 mei 2021 kunt u bij Wijkcentrum De Oever van 10:00 – 13:00 uur één tuintegel per tuin omruilen voor één plant. Steen eruit, plantje erin! Wilt u meedoen? Dan kunt u zich vóór 11 mei 2021 aanmelden bij de receptie van Wijkcentrum De Oever door een email te sturen naar receptie@de-oever.nl of bel ‘s morgens naar 072-5117311. Ook hier geldt, wees er snel bij want op = op. Op donderdag 20 mei 2021 kunt u bij Buurthuis De Wachter van 10:00 – 13:00 uur ook één tuintegel per tuin omruilen voor één plant. Wilt u meedoen, mail dit dan vóór 13 mei 2021 naar Monique Verwijmeren, via scw@het-schermereiland.nl of bel ‘s morgens naar 072-5125595. Ook hier geldt op = op. We zien u graag tijdens de acties van Steenbreek! Uiteraard houden wij ons bij alle acties aan de richtlijnen van het RIVM.