Heel Alkmaar fietst

Ongebruikte fiets in de schuur? Doneer hem!

 Niet alle kinderen hebben een eigen fiets. Zij kunnen daarom niet met vriendjes of vriendinnetjes meefietsen naar school of sportclub. Door de financiële situatie thuis is zoiets ‘gewoons’ voor veel kinderen niet zo gewoon. Daarom zet Alkmaar Fietst zich in voor het project ‘Elk kind een Fiets’.

Wethouder Robert te Beest: ‘Ik roep u op mee te doen. Kijk of er nog een ongebruikte fiets van uw kinderen in de schuur staat en doneer hem voor een ander kind aan dit prachtige initiatief. Heel Alkmaar fietst, dankzij de mooie samenwerking met lokale partners en de participatie van betrokken inwoners. Hiermee sluit Alkmaar aan bij de landelijke Campagne van de ANWB om fietsen te doneren en kinderen fietsmeters te laten maken.'

Al 60 fietsen uitgedeeld Op 20 maart werden door deze samenwerking 60 fietsen geschonken aan kinderen van ouders met een beperkt budget. De ANWB zamelde de fietsen in. Rataplan knapte de fietsen op, Stichting Share2Day financierde de kosten en de Voedselbank Alkmaar e.o. zorgde ervoor dat de fietsen terecht kwamen bij de kinderen, die een fiets goed konden gebruiken. Een geweldig resultaat op zo’n korte termijn. De Stichting Share2Day, RataPlan en de Voedselbank Alkmaar e.o. startten met het uitleveren van fietsen aan kinderen. Sinds vorig jaar doen ook de ANWB en de gemeente mee om het project te versterken en te verduurzamen. Toekomstbestendig In de nabije toekomst wordt er samengewerkt met andere lokale partijen, zoals Tech Bike van PCC Oosterhout, om jongeren kennis te laten maken met het vak fietsenmaker, Ook zij leveren vanuit hun functie een bijdrage aan ‘Elk kind een fiets’ in Alkmaar. Samen zorgen we ervoor dat nog meer kinderen een fiets krijgen.

Meer weten?  Meer informatie over ‘Elk kind een fiets of hoe ú een fiets kunt doneren staat op www.anwb.nl/

image