FOTO'S JOOP BOEK


We zijn er weer!

Vorig jaar juni zag ik de oude foto’s van de Ronde van Oudorp in de Alkmaarsche Courant. Deze waren gemaakt in 1991 door sportfotograaf Joop Boek. Het waren spectaculaire foto’s van een valpartij waarbij onze oud-buurman Rein Jagtenberg de hoofdrol speelde.

Direct belde ik mijn broer en hij had ze ook gezien. We waren het direct eens, de Ronde waarmee wij beiden zijn opgegroeid (aan de start & finish) moest terugkomen.

Rein woonde intussen weer aan de Herenweg en als oud-organisator en deelnemer moest hij natuurlijk meedoen. Tijdens de verjaardag van onze vader op 24 juli spraken wij hem en het was snel rond. Rein was aan boord en we gingen aan de slag. Wat nu?

Notaris Hans Eskens van Actus Notarissen staat niet bekend als een groot sportliefhebber, maar zelfs hij was enthousiast en heeft op 17 augustus 2018 de nieuwe stichting voor ons opgericht. Stichting Wielerronde van Oudorp was een feit en na het maken van een website en een artikel in de krant waren we ‘echt’. Er was geen weg meer terug.


De aanmelding van de stichting bij de Wielerbond KNWU was binnen no-time geregeld en ook hier alom enthousiasme en ondersteuning. Geweldige mensen die altijd beschikbaar zijn om je te helpen.

Drie dagen na de oprichting van de stichting spraken wij af met de oud-wielrenners Ger Slot en Leo Koorn. Ger is de consul van de KNWU voor onze regio en Leo zijn assistent als oud-consul. Zonder hun zegen gebeurt er werkelijk niets. Best belangrijk dus.


Om 20:00 uur waren zij beiden binnen en om 20:05 was het parcours goedgekeurd (Ger kent Oudorp goed) en de datum van 25 augustus 2019 stond op de wielerkalender. Het was een mooie avond.

Nu, ruim een jaar na de oprichting van de stichting en de afspraak met Ger en Leo, gaat het dan echt gebeuren. Op het moment dat ik dit schrijf kan ik me nog niet voorstellen hoe ontzettend gaaf het zal zijn om de dranghekken weer te zien staan en de speaker te horen schallen door de straten van het parcours. Ik kan niet wachten!


De voorbereiding was veel werk maar mede dankzij de immer positieve reacties van de vele Oudorpers hebben wij er ontzettend veel plezier in gehad.

Onze dank is zeer groot aan onze fantastische sponsoren en de gemeente Alkmaar. Geweldige steun en zonder hen was dit absoluut niet gelukt.


Wij hopen van harte dat wij de traditie van weleer in ere kunnen herstellen en dat de Ronde over een aantal jaren weer net zo bij Oudorp hoort als Kolping Boys, Bar Nico en Lobo.

Heel veel plezier bij deze eerste editie van de Ronde van Oudorp 2.0. Ik ga genieten. We zijn er weer!

Joeri Stoop