WIJKCENTRUM DE OEVER


De Permanence
van de Ronde van Oudorp

Bij het organiseren van een wielerronde wordt altijd een gebouw uitgezocht dat kan dienen als Permanence. Volgens het Wielersportwoordenboek is de Permanence een centrale plaats voor wedstrijd-officials, deelnemers, hun familie en vrienden, verzorgers, trainers, begeleiders en wielerfans. Daar vinden voor en na de koers activiteiten plaats als het afhalen en inleveren van de rugnummers, het tekenen van de presentielijst, het innen van het start- en prijzengeld en eventuele dopingcontroles.


Bij deze vernieuwde Ronde van Oudorp zal Wijkcentrum De Oever deze functie vervullen. Het Centrum beschikt over de benodigde ruimtes en faciliteiten en ligt praktisch naast het parcours. Daarbij biedt de naastgelegen Sportzaal de renners de gelegenheid zich om te kleden en te douchen. Ook is er stallingsgelegenheid voor fietsen en auto’s.


Voor de verschillende koersen hebben zich al zo’n 100 renners aangemeld, dus het zal de hele middag druk en gezellig zijn in De Oever. Wilt u de sfeer van deze lokale wielergebeurtenis niet alleen langs het parcours, maar ook in de Permanence ervaren? Kom voor de koersen, tijdens de pauzes of na de laatste wedstrijd naar De Oever en ontmoet collega-Oudorpers, de winnaars en hun uitdagers en de sponsoren.

De Oever, gelegen aan de Amstelstraat 1, is geopend vanaf 11.00 uur.