73ste editie van Profronde van Noord-Holland wordt tweedaagse

Gemeente Alkmaar en Provincie Noord-Holland belangrijke partners 


Op zaterdag 8 en zondag 9 juni zal de 73ste editie van de Profronde van Noord-Holland verreden worden. Op zaterdag wordt een individuele tijdrit van West-Graftdijk naar De Rijp gereden. Later die middag een omloop van 3 ronden van ruim 30 km, met start en finish in De Rijp.


Op zondag 9 juni is dan de klassieke Ronde van Noord-Holland. De start en finish is in Oudorp op de Saturnusstraat waar de renners na ruim 190 in de laatste paar kilometer de monumentale Munnikenweg voor de wielen krijgen.


Nieuwe organisatie

De tweedaagse Profronde van Noord-Holland maakt dit jaar deel uit van de Nederlandse Loterij Topcompetitie. Een cyclus van 11 wedstrijden waarin de beste Nederlandse continentale en clubploegen deelnemen. Het internationale tintje komt van een drietal Belgische ploegen. De Profronde van Noord-Holland is de enige tweedaagse binnen de Topcompetitie en dat is een mooie toevoeging aan het programma.


Oudorp - sportdorp

De eerste Pinksterdag is dit jaar voor Oudorp een van de sportieve hoogtijdagen. Behalve de wielrenners zijn ook enkele honderden hardlopers hier actief als deelnemers van de Raadhuis Pinksterun