Kort nieuws Oudorp

Alkmaar wil verhoging maximale woningprijs voor Starterslening


Het college van burgemeester en wethouders van Alkmaar stelt de gemeenteraad voor om de maximale woningprijs voor Startersleningen te verhogen van € 175.000 naar € 200.000. Deze wijziging kan ingaan per 1 mei 2019.

VakantieFUN: sportief en creatief vakantieprogramma

Zes weken zomervakantie je kind bezighouden is voor veel ouders lastig te organiseren, laat staan als je kind niet mee kan doen aan het reguliere aanbod, omdat het kind kwetsbaar is en niet zomaar in de groep past. Stichting Sport-Z organiseert daarom ook dit jaar weer VakantieFUN in samenwerking met de gemeenten Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk, Bergen, Uitgeest, Heiloo en Castricum.


Alkmaar Beach gaat derde seizoen in

Na twee succesvolle en gezellige seizoenen gaat Alkmaar Beach op 1 mei 2019 van start met het derde seizoen.

Vanaf die datum kan er op het sportcomplex Vaart' gespeeld worden op 3 beachvolleybalvelden. Het complex ligt vlakbij de Hoornse Vaart en is zowel met de fiets als de auto goed bereikbaar. We spelen op de maandag-, woensdag-, donderdag- en vrijdagavond vanaf 16.30 tot zonsondergang.

Vrijwilligers gezocht!

Een nieuwe beachafdeling opzetten is een flinke klus. Heb je goede ideeën en wil je meehelpen om Alkmaar Beach een groot succes te maken? Wil jij dit jaar helpen om een (jeugd)toernooi te organiseren? Meld je dan aan bij Tim Bosch (Tim@alvoco.nl)      

Je kunt lid worden van Alkmaar Beach (lid worden). Wees er snel bij want beachvolleybal is leuk en het aantal trainingsplaatsen is beperkt.

Gezocht: lid voor cliëntenraad

Heeft u affiniteit met de zorg- en welzijnssector? Wilt u zich inzetten voor de belangen van de cliënten van MEE & de Wering? Wilt u meedenken over het beleid van onze organisatie? Dan is deelname aan de cliëntenraad wellicht iets voor u!

De cliëntenraad van MEE & de Wering is op zoek naar een betrokken persoon die als lid wil toetreden. Gezien de samenstelling van de raad (regionale vertegenwoordiging) gaat de voorkeur uit naar iemand uit de regio Noord Kennemerland.

De cliëntenraad is een wettelijk en officieel adviesorgaan voor de raad van bestuur (directie) van MEE & de Wering. De cliëntenraad van MEE & de Wering adviseert de raad van bestuur gevraagd en ongevraagd over het gevoerde en te voeren beleid. De raad bestaat uit leden die betrokken zijn bij de organisatie en zich willen inzetten voor de cliënten van MEE & de Wering. De cliëntenraad wordt daarbij professioneel ondersteund.

Acht keer per jaar komt de raad bijeen in het regiokantoor in Alkmaar. Er is een reis- en onkostenvergoeding.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de voorzitter Nico Bosch, tel 0226 353581 of 06 41300838 of de website raadplegen: https://www.meewering.nl/over-ons/cliëntenraad/

Reacties met motivatie kunt u sturen naar Nico Bosch njjm.bosch@quicknet.nl

Wij zijn het kunstcollectief ‘Samen Sterk’

Zo’n 15 kunstenaars, al dan niet met een psychiatrische achtergrond, vormen sinds 2010 een collectief.

Wij willen een positieve bijdrage leveren aan de beeldvorming over psychiatrie en zijn op zoek naar mensen die met ons hun passie willen delen. Als collectief vinden we het belangrijk dat de samenleving open staat voor diversiteit. Daarom wil ‘Samen Sterk’ laagdrempelig zijn en heeft als ambitie, dat er voor iedereen een gelijkwaardige plek is om creatief te zijn. In ons werk laten we vooral onze talenten zien en de passie waarmee het gemaakt is.

We komen regelmatig bij elkaar om samen te schilderen, een museum of expositie te bezoeken, activiteiten voor te bereiden en exposities te organiseren in wijkcentra in en rond Alkmaar.

Spreekt dit je aan? Heb je kunstwerken om te exposeren? Kun je dit zelf of met behulp van anderen (of iemand van ons) regelen?
Informatie en foto’s
Website: www.kcsamensterk.nl

Facebook: www.facebook.com/kcsamensterk

Interesse? Mail dan naar: info@kcsamensterk.nl

Heb jij een passie voor schilderen, tekenen of fotograferen?
Wil je je werk graag exposeren in en rond Alkmaar?
Dan zijn wij op zoek naar jou!