15, 16 en 17 oktober


5 jaar KunstCultuurWeekend

Fotografie: Nick Groesbeek

Groei

Het KCW is in vijf jaar uitgegroeid tot een van de grotere evenementen in de Oudorper gemeenschap. De activiteiten zijn nu verdeeld over 7 locaties in de wijk en daarnaast is er natuurlijk de kunstroute langs de woningen of ateliers van de kunstenaars. De organisatie verheugt zich dan ook op de gestage groei van het aantal deelnemende kunstenaars (56!) en artiesten.

Nieuw

Nieuw dit keer was de feestmaaltijd in de vorm van een stamppot-avond. Dat was een geslaagde activiteit waaraan 45 mensen meededen. Het was niet alleen lekker, maar ook gezellig door de muzikale omlijsting van Marije en Tim, samen bekend als het duo The Wedding Bells. Gezien de opkomst, zou de maaltijd zomaar een blijvende activiteit kunnen worden.

Kunstuitingen

De kunstschilders en tekenaars vormen nog altijd de grootste groep deelnemers, maar ook waren kunstvormen als keramiek, beeldhouwen, mozaïek, sieraden maken, poëzie, grafische druktechniek, textiele werkvormen, hout- en metaalcreaties, fotografie, kaligrafie en bronsgieten vertegenwoordigd.

Grote belangstelling

Het is dan ook niet verwonderlijk dat het KunstCultuurWeekend met het uitgebreide programma veel publiek heeft getrokken. Voor de kunstenaars is het prettig dat de verkoop van kunstwerken ook een stijgende lijn laat zien. De Letterbak aan de Edisonweg en het witte kerkje De Terp waren dit keer de publiektrekkende hotspots, gevolgd door De Oever en het Blue Music Centre. Ook de Creamarkt in De Oldeburgh had geen reden tot klagen over de belangstelling. De Terp mocht mevrouw Anja Schouten, de Alkmaarse burgemeester, welkom heten. Zij had naar dit weekend uitgekeken vermeldde ze en liet weten dit mooie Oudorpse initiatief te waarderen en te omarmen.