De Ronde van Oudorp 2021


met als hoofdsponsor de 90 jaar bestaande Schot Groep

Fotograaf: Paul van Berkum

Het was leuk, na de kermis weer zo’n mooi evenement in Oudorp. Ok, het weer werkte niet helemaal mee, maar er werd goed gekoerst. Wielrenners zijn nu eenmaal bikkels, wat hun leeftijd ook is.

Het hoofdnummer was natuurlijk de 100 van Oudorp. Omdat corona meer dan een jaar lang een streep zette door bijna alle amateurwedstrijden waren veel coureurs afgekomen op deze zware wedstrijd met 8 bochten in een parcours van 2 kilometer lengte. Een snelle rekensom leert ons dan dat de renners van start tot finish 400 bochten rijden. Vierhonderd keer remmen en weer optrekken, dat was weer een echte uitdaging. Jesper Rasch – we kennen de naam Rasch nog van de Oudorpse wielerwedstrijden in de jaren tachtig van de vorige eeuw – ging in deze natte koers als eerste over de finish. Bij het ingaan van de laatste ronde lag hij al op kop en zorgde ervoor dat niemand hem nog kon passeren. De tweede plaats was voor Nic van der Meer uit Honselersdijk en Frank van de Broek uit Voorhout werd derde.

Dit jaar ging het ook over het kampioenschap van Oudorp voor de zogenaamde Funklasse- en Recreantenrenners. Daar deden zowaar 15 Oudorpers aan mee, waaronder Laurens Ten Dam. Geheel conform zijn levensmotto “Live slow, ride fast” voerde deze ex-prof het peloton rondenlang aan. Maar Laurens wist dat hij in dit gezelschap niet moest gaan voor de eerste plaats. Hij eindigde daarom als negende. De Amsterdammer Josse Wester wist met overmacht de laatste sprint te winnen en werd dus terecht gekroond tot kampioen van Oudorp. “Het is een droom die uitkomt” aldus Josse, die pas een jaar of twee fietst. Frank van Rooijen uit Heiloo volgde als tweede en Jurgen Otten uit Haarlem legde beslag op de derde plaats.

Josse maakt sinds 2020 deel uit van het Tour de Tietema Cycling Team. Het Kampioenschap van Oudorp is over twee weken te zien in de serie “Josse gaat voor Goud” wat vanaf 22 augustus is te volgen via het Tour de Tietema Youtube-kanaal. Bij de dames werd Joke van der Ploeg uit Beverwijk eerste, gevolgd door Eden Hoogschagen uit Sint Pancras. Amber Hurkmans, woonachtig in Burgerbrug, eindigde als 3e.

En dan waren er nog de Dikke Banden Races voor de jongere garde. Ook zij trotseerden de regenbuien die af en toe overtrokken en hun enthousiasme was minstens zo groot als bij de volwassen renners.

De uitslagen

Meisjes 7-8 jaar

1. Sara Helmes 2. Rodie Kuiper 3. Vayenne Beemsterboer

Meisjes 9-10 jaar

1. Olivia Pronk 2. Swanieke Hartholt 3. Clarissa Hartholt

Jongens 7-8 jaar

1. Balder Stoop 2. Tom Geijteman 3. Finn Veldman

Jongens 9-10 jaar

1. Ruben de Boer 2. Quinten Orij 3. Tijs Bos

Meisjes 11-12 jaar

1. Noor van der Peet 2. Faya Dekker

Jongens 11-12 jaar

1. Tijn de Wit 2. Teun Kwant 3. Jens van Wifferen