Ook dit jaar een Jazz in Oudorp evenement!

Voor het vierde jaar op rij kan Oudorp genieten van een concert door Nederlandse top- jazzmusici. Dit keer komt het John Engels Kwintet naar De Terp. Naast John Engels zelf komen Benjamin Herman en Jan van Duikeren. Bekende namen in Oudorp. John zelf was de virtuoze drummer toen trompettist Jan van Duikeren in 2017 met zijn kwartet Oudorp kwam verrassen. Saxofonist Benjamin Herman speelde samen met gipsy-jazz-gitarist Robin Nolan in 2018 de zaal plat. Dit jaar completeren pianist Rob van Bavel en contrabassist Tobias Nijboer het kwintet. Rob heeft over de hele wereld zijn muzikale sporen achtergelaten en is al ruim 35 jaar een toonaangevende jazz-musicus. Tobias is een veelzijdige sideman in de Nederlandse muziekscene, alhoewel ze hem ook in Azië, Noord-Amerika en Europa kennen. Hij is regelmatig te zien in het tv-programma Podium Witteman. Het Kwintet brengt een ode aan de legendarische jazzformatie "The Diamond Five". John Engels was de drummer van "The Diamond Five". 

Echte primeur

Jazz in Oudorp heeft ook een echte primeur. Dit jaar wordt de vleugel gesponsord door de Belgische pianobouwer Chris Maene. Dit is een unieke vleugel, namelijk een rechtsnarige vleugel. Rob van Bavel zal tijdens Jazz in Oudorp als eerste Nederlandse jazzpianist tijdens een Nederlands jazzconcert gaan spelen op deze Chris Maene Straight Strung Grand Piano. De piano staat op 1 en 2 oktober 2020 in het Concertgebouw in Amsterdam voor opnames.  Speciaal voor Jazz in Oudorp wordt deze vleugel naar Oudorp gebracht. Na het concert zal het instrument weer teruggaan naar het Concertgebouw.

Livestream

Zaterdag 3 oktober is de dag waarop het gaat het gebeuren. In verband met de coronamaatregelen gaat het iets anders dan normaal. Het concert wordt gesplitst in twee optredens van een uur. Zelfs dan kunnen slechts maximaal 60 personen worden ontvangen. Beide concerten zijn al uitverkocht Maar er is goed nieuws! Dit jaar is er ook een livestream van het concert. Een kaartje voor de livestream kost € 7,00 (exclusief servicekosten) en is te bestellen via de onderstaande knop. De opbrengst van de livestream gaat naar de muzikanten.

Actie van Snackhouse Lobo Dit jaar is Snackhouse Lobo sponsor van Jazz in Oudorp. Voor deze gelegenheid onderneemt Lobo een hele leuke actie. Onder de klanten verloten zij 2 x 2 kaartjes voor het concert van het John Engels Kwintet. Klanten kunnen hun naam en adresgegevens op de kassabon zetten en daarna wordt er geloot.