Kunstweekend in de Hortus op 18, 19 en 20 september

Dit weekend staat in het teken van kunst. Bekende kunstenaars, waaronder Mary Koekenbier, Cees van Nieuwburg, Pauline Bakker, Jos Apeldoorn, Frederique Groustra, Thalita Schiffer en Bea Smit, exposeren deze dagen in de tuin en de kas. De beelden en sculpturen van brons, hout en natuursteen staan verspreid door de tuin, de schilderijen worden in de kas tentoongesteld.

Workshops

Op zaterdag zijn er workshops, zoals intuïtief schilderen, sieraden maken, kennismaken met botanisch afdrukken, origami en bloemschikken. Jos Apeldoorn verzorgt demonstraties houtbewerken, cursisten van Atelier16 verzorgen demonstraties beeldhouwen.

Muziek en tuindiner op zaterdag

Op zaterdag is er van 18.00 – 20.00 uur een tuindiner voor maximaal 30 gasten. De kosten voor dit 3-gangendiner zijn € 45,00 per persoon. Reserveren kan via info@hortusalkmaar.nl. Van 16.30 – 19.00 uur treedt Carlos Valdes Perez op met Cubaanse muziek.

Kunstmarkt op zondag

Op zondag is er een kunstmarkt met kraampjes van (amateur)kunstenaars met sieraden, glaskunst, keramiek enz. Anita Jansen verzorgt demonstraties pottenbakken op een draaischijf. Kinderen kunnen die middag hun eigen kunstwerk maken en zich laten schminken.

Veiling

Op zondagmiddag is er om 15.00 uur een kunstveiling met als veilingmeester Bas de Regt. Diverse deelnemende kunstenaars veilen een of meer van hun kunstwerken. Er zijn ook verschillende schenkingen binnengekomen. De opbrengst van de veiling is voor Hortus Alkmaar. Vanaf 14.00 uur verzorgt het trio 3sparQ een aantal optredens.

Mary Koekenbier - klaprozen